Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του Χ.Α. – Πιέσεις στα βαριά χαρτιά λόγω Μέσης Ανατολής – Κάτω από τη στήριξη ο Γ.Δ.

Λίγο μετά το άνοιγμα του Χ.Α. – Πιέσεις στα βαριά χαρτιά λόγω Μέσης Ανατολής – Κάτω από τη στήριξη ο Γ.Δ.
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Με αξιόλογη υποχώρηση και γενικότερα δυνατές ρευστοποιήσεις ξεκίνησε η συνεδρίαση στον απόηχο της κλιμάκωσης της έντασης στη Μέση Ανατολή. Η πλειονότητα των μετοχών πιέζεται, λες και οι επενδυτές αποφάσισαν να ξεφορτωθούν τις μετοχές τους. Προφανώς και ανησυχούν όλοι από τις εξελίξεις, αλλά την πορεία θα την καθορίσουν οι ξένες αγορές. Σημειώνεται πως ο Γ.Δ. παραμένει κάτω από τις 1.450 μονάδες, που αποτελούσαν στήριξη. Νομίζουμε πως υπάρχουν πολλές φθηνές μετοχές πλέον στο Χ.Α. παρά τις κάποιες απογοητεύσεις από τις δημοσιεύσεις αποτελεσμάτων.

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ: Στα 7,40 με 7,65 ευρώ περιόρισε το εύρος τιμής το ΤΧΣ από 7,30 με 7,95 ευρώ που ήταν το προηγούμενο. Οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή μάλλον αλλάζουν κάπως τις διαθέσεις των επενδυτών και είναι ορθό να χαμηλώσει λίγο το πάνω όριο. Με μικρές απώλειες άνοιξε η μετοχή και λίγο κάτω από το άνω όριο, όπως έχει διαμορφωθεί πλέον.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Πιέζονται όλες.

ΑΔΜΗΕ: Απίστευτα τα κομμάτια που βγαίνουν. Αν και έχει δυνατούς αγοραστές, όσα ζητάνε τους τα δίνουν. Στα 2,37 ευρώ και στο -0,84%.

ΟΤΕ: Χαμηλότερα και αυτός στο ξεκίνημα.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ: Υπάρχουν σε δύο εταιρείες σημαντικές ανακοινώσεις που ενώ αναγράφονται στη λογιστική κατάσταση δεν έχουμε δει ανακοίνωση στο site της ΕΧΑΕ, όπως προβλέπεται. Η AVE αποπλήρωσε δάνεια και έλαβε γενναίο κούρεμα περίπου 3 φορές το ποσό που πλήρωσε. Άρα θα δούμε στα ετήσια αποτελέσματα, ενίσχυση ιδίων κεφαλαίων, έκτακτα κέρδη και μείωση δανεισμού. Επίσης οι βασικοί μέτοχοι της Κλ.Ναυπάκτου αγοράζουν ακίνητα της εταιρείας προκειμένου να βελτιωθεί η ρευστότητα. Δείτε και ξεχωριστό θέμα που έχουμε στη στήλη.

INTRALOT: Συνεχίζονται οι αγορές από την Intracom. Στα 1,1280 ευρώ άνοιξε η μετοχή.

ΚΑΡΕΛΙΑΣ: Δυνατές εντολές αγοράς βγαίνουν το τελευταίο διάστημα. Το να βλέπεις αγορά 200 τεμαχίων στα 344 ευρώ δεν είναι και μικρή εντολή! Με τέτοια ρευστότητα και τέτοια αποτελέσματα, το έχουμε ξαναγράψει, έπρεπε η αποτίμηση να ήταν αλλού! Αλλά τι να σχολιάσεις, όταν οι ίδιοι οι βασικοί μέτοχοι βλέπουν ότι κινδυνεύουν με διαγραφή και δεν κάνουν κάτι. Έτσι στο ξεκίνημα έκανε όγκο 223 τεμάχια και ενισχύεται 0,58%.

ΙΚΤΙΝΟΣ: Σε αρκετά χαμηλά επίπεδα βγήκε και πούλησε η Λυδία Χαΐδά μέλος του Δ.Σ. Συγκεκριμένα, ανακοίνωσε πως πούλησε 174 χιλ. μετοχές με τον τίτλο να κάνει χθες 230 χιλ. τεμάχια και να υποχωρεί 2,78% κλείνοντας στα 0,35 ευρώ. Με μικρή άνοδο άνοιξε η μετοχή.

ΣΙΔΜΑ: Ολοκλήρωσε τη μεταβίβαση της θυγατρικής στη Ρουμανία και το τίμημα που έλαβε πήγε και για μείωση του δανεισμού που είχε. Το τίμημα είχε οριστεί στα 9 εκατ. ευρώ, αλλά τα δάνεια ήταν πολλά. Μένει τώρα να δούμε πως θα διαμορφωθεί ο ισολογισμός.

INTERTECH: Με λίγα κομμάτια, αλλά σταθερά, η CD Media αυξάνει το ποσοστό της. Πλέον είναι λίγο πάνω από 30%. Προφανώς και δεν θέλει να ανεβάσει την τιμή της μετοχής, αλλά βλέπουμε και στο ταμπλό ότι χαμηλά υπάρχουν εντολές αγοράς.

ΕΚΤΕΡ: Η μετοχή γράφει χαμηλό 11 μηνών περίπου, λόγω της σχέσης ανταλλαγής. Το ερώτημα πλέον φεύγει από την ομολογουμένως κακή επικοινωνία και γενικότερα από την όλη διαδικασία που αποφασίστηκε και πάει στα θεμελιώδη. Γιατί εδώ αν το δεύτερο εξάμηνο είναι καλό ίσως στα τρέχοντα επίπεδα που αποτελούν καλή στήριξη (και λίγο πιο κάτω) υπάρχει παράθυρο ευκαιρίας. Στα 1,69 ευρώ και στο -3,10% με όγκο 15 χιλ. τεμάχια.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης