Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Παρέμβαση Larry Fink (BlackRock) για τη Fed: Υπερβολικές οι προσδοκίες της αγοράς για τις μειώσεις επιτοκίων

Παρέμβαση Larry Fink (BlackRock) για τη Fed: Υπερβολικές οι προσδοκίες της αγοράς για τις μειώσεις επιτοκίων
Οι κυβερνητικές πολιτικές αυτή τη στιγμή είναι περισσότερο πληθωριστικές παρά αποπληθωριστικέ, εκτιμά ο Larry Fink
Η αγορά τιμολογεί πάρα πολλές μειώσεις επιτοκίων από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Federal Reserve - Fed), δεδομένου ότι η αμερικανική οικονομία συνεχίζει να αναπτύσσεται, εκτιμά ο διευθύνων σύμβουλος της BlackRock, Larry Fink.
Οι αγορές χρήματος υποδηλώνουν μία στις τρεις πιθανότητες η Fed να προβεί σε άλλη μία μείωση κατά 0,50% τον Νοέμβριο.
Ωστόσο, ο Fink δήλωσε ότι είναι δύσκολο γι' αυτόν να δει πως μπορεί να υλοποιηθεί αυτή η εκτίμηση, καθώς οι περισσότερες κυβερνητικές πολιτικές αυτή τη στιγμή είναι περισσότερο πληθωριστικές παρά αποπληθωριστικές.
«Πιστεύω ότι υπάρχει περιθώριο για περισσότερη χαλάρωση, αλλά όχι τόσο πολύ όσο δείχνει η προθεσμιακή καμπύλη», εξήγησε.

Ανησυχία για την ανάπτυξη

Τώρα που η Fed προσχώρησε στους ομολόγους της με τη δική της μείωση επιτοκίων, οι παρατεταμένες ανησυχίες για τις τιμές καταναλωτή είναι όλο και πιο έτοιμες να δώσουν τη θέση τους στις ανησυχίες για την ανάπτυξη σε όλο τον κόσμο, σύμφωνα με το Bloomberg Economics.
Ο συνολικός δείκτης για το κόστος δανεισμού των προηγμένων οικονομιών δείχνει μείωση σχεδόν 40 μονάδων βάσης από τώρα μέχρι το τέλος του έτους και περαιτέρω μείωση που θα είναι συνολικά υπερδιπλάσια μέχρι το 2025.
Όμως αναπάντητα ερωτήματα στοιχειώνουν τις προοπτικές, με τις αμερικανικές εκλογές να αποτελούν το κλειδί, μεταξύ αυτών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης