Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Χαρδαλιάς: Συνολικά 21,7 εκατ. ευρώ από την Περιφέρεια Αττικής για 18 νέους παιδικούς σταθμούς

Χαρδαλιάς: Συνολικά 21,7 εκατ. ευρώ από την Περιφέρεια Αττικής για 18 νέους παιδικούς σταθμούς
Ο Περιφερειάρχης Αττικής εγκαινίασε και παρέδωσε στην τοπική κοινωνία της Ηλιούπολης έναν σύγχρονο τριώροφο βρεφονηπιακό σταθμό
Με στόχο την ενίσχυση των δομών προσχολικής αγωγής, η Περιφέρεια Αττικής ολοκλήρωσε και παραδίδει έναν νέο, σύγχρονο τριώροφο βρεφονηπιακό σταθμό στην Ηλιούπολη.
Το έργο, το οποίο χρηματοδοτήθηκε εξ ολοκλήρου από την Περιφέρεια, εγκαινιάστηκε το προηγούμενο 24ωρο από τον Περιφερειάρχη Αττικής, Ν. Χαρδαλιά, ο οποίος τόνισε ότι «η επένδυση στη νέα γενιά αποτελεί για εμάς προτεραιότητα. Τα σημερινά εγκαίνια του νέου βρεφονηπιακού σταθμού, εδώ στην Ηλιούπολη, αποτελούν μόνο ένα μέρος του ολιστικού σχεδίου μας για την κατασκευή, επισκευή και ανακαίνιση συνολικά 18 παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών σε όλο το λεκανοπέδιο, συνολικού προϋπολογισμού 21.704.000 ευρώ. Πρόκειται για δομές που χρηματοδοτούμε των Περιφερειακή αρχή, προκειμένου να καλύψουμε τις ανάγκες χιλιάδων οικογενειών».
Τα 18 έργα κατασκευής, επισκευής και ανακαίνισης παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών που χρηματοδοτεί εξ ολοκλήρου η Περιφέρεια Αττικής, καλύπτουν τις ανάγκες φροντίδας βρεφών και νηπίων και στις 8 Περιφερειακές Ενότητες του Λεκανοπεδίου.
xardalias2_4.JPG
Ηλιούπολη

Ο νέος βρεφονηπιακός σταθμός, που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Λεωφόρου Ειρήνης και Αριστογείτονος, είναι συνολικής επιφάνειας 1.003,8 τετραγωνικών μέτρων και διαθέτει μεταξύ άλλων υπόγειο και δώμα.
Η δυναμικότητά του ανέρχεται σε 50 νήπια και 20 βρέφη, καλύπτοντας με αυτό τον τρόπο σημαντικές ανάγκες της περιοχής.
Το έργο εντάσσεται στο Πρόγραμμα Εκτελεστέων Έργων της Περιφέρειας Αττικής για το οικονομικό έτος 2024, με το κόστος να ανέρχεται στα 1.806.000 ευρώ.
Βάσει της προγραμματικής σύμβασης, η Περιφέρεια προχώρησε στην πλήρη χρηματοδότηση του έργου, όπως είχε δεσμευτεί, ενώ τη λειτουργία και συντήρησή του θα αναλάβει ο Δήμος Ηλιούπολης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης