Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στα χαρτιά η Ουκρανική Λεγεώνα - Κανένα ενδιαφέρον…

Στα χαρτιά η Ουκρανική Λεγεώνα - Κανένα ενδιαφέρον…
Πυρά Πολωνίας κατά Ουκρανίας: Ούτε ένα ευχαριστώ για τη στρατιωτική βοήθεια
Στα χαρτιά έμειναν τα σχέδια για το σχηματισμό μιας νέας ουκρανικής ταξιαρχίας, της Ουκρανικής Λεγεώνας, η οποία θα στελεχωνόταν από Ουκρανούς που ζουν στην Πολωνία και σε άλλα ευρωπαϊκά κράτη.
Ωστόσο, όπως είπε ο Πολωνός υπουργός Άμυνας Wladyslaw Kosiniak-Kamysz, ο σχηματισμός της ταξιαρχίας δεν μπορεί να προχωρήσει λόγω έλλειψης ενδιαφέροντος.
«Ήμασταν ήδη έτοιμοι στις αρχές Σεπτεμβρίου...
Οι δηλώσεις της Ουκρανίας ήταν πολύ φιλόδοξες ότι θα δημιουργηθεί μια ολόκληρη ταξιαρχία.
Ωστόσο, δεν υπάρχουν τόσοι πολλοί άνθρωποι που να το θέλουν» επισήμανε ο Πολωνός υπουργός Άμυνας.
Υπενθυμίζεται πως στις 8 Ιουλίου ύστερα από συνομιλίες του Πολωνού προέδρου, Donald Tusk και του Ουκρανού ομολόγου του, Volodymyr Zelensky είχε ανακοινωθεί η σύσταση της εθελοντικής στρατιωτικής μονάδας της Ουκρανικής Λεγεώνας.
Σε αυτήν θα εντάσσονταν Ουκρανοί πολίτες που διαμένουν σε διάφορα κράτη της Ευρώπης και οι οποίοι επρόκειτο να εκπαιδευτούν στην Πολωνία.
Πάντως ο Wladyslaw Kosiniak-Kamysz εξαπέλυσε τα πυρά του στην Ουκρανία, κατηγορώντας το Κίεβο για έλλειψη ευγνωμοσύνης όσον αφορά τη λήψη στρατιωτικής βοήθειας.
«Ήμασταν οι πρώτοι που στείλαμε στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία.
Έχουμε φτάσει σε μια κατάσταση όπου η ουκρανική πλευρά δεν θυμάται αυτή τη βοήθεια» υποστήριξε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Wladyslaw Kosiniak-Kamysz σε δηλώσεις του στην ειδησεογραφική πύλη Wirtualna Polska.
Η συνολική βοήθεια της Πολωνίας στην Ουκρανία από την έναρξη της σύγκρουσης εκτιμάται ότι ανήλθε στο 3,3% του ΑΕΠ της Πολωνίας ή σε 26 δισεκατομμύρια δολάρια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης