Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Σουηδία θέτει εκτός νόμου την επαιτεία - Κατηγορίες ότι ποινικοποιεί τη φτώχεια

Η Σουηδία θέτει εκτός νόμου την επαιτεία - Κατηγορίες ότι ποινικοποιεί τη φτώχεια
Για ποινικοποίηση της φτώχειας κατηγορείται η κυβέρνηση της Σουηδίας
Η σουηδική κυβέρνηση παρουσίασε τα σχέδιά της για εθνική απαγόρευση της επαιτείας, με τους διαφωνούντες να την κατηγορούν ότι προσπαθεί να ποινικοποιήσει τη φτώχεια.
Ο κεντροδεξιός συνασπισμός, ο οποίος υποστηρίζεται από τους ακροδεξιούς Σουηδούς Δημοκράτες, ανακοίνωσε ότι θα διεξαχθεί εννεάμηνη έρευνα για την εφαρμογή μιας εθνικής απαγόρευσης της επαιτείας, λέγοντας ότι αν κριθεί εφικτή μια τέτοια απαγόρευση θα μπορούσε να γίνει νόμος, όπως μεταδίδει ο Guardian.
Σε συνέντευξη Τύπου , η επικεφαλής της ομάδας των Σουηδών Δημοκρατών, Linda Lindberg, έβαλε στο στόχαστρο τους ανθρώπους που, όπως ισχυρίστηκε, έρχονται από άλλες χώρες της ΕΕ «για να ζητιανέψουν έξω από τα καταστήματά μας».
Η Σουηδία δεν μπορεί, είπε, να ενεργεί ως «η συνείδηση της Ευρώπης».

Αντιδράσεις

Αλλά η Stockholms Stadsmission, μια χριστιανική κοινωνική οργάνωση που εργάζεται με ευάλωτους ανθρώπους στην πρωτεύουσα, καταδίκασε την κίνηση.
Η Fanny Siltberg, εκπρόσωπος της, δήλωσε: «Η Stads Stockholm είναι μια οργανωμένη οργάνωση, η οποία δεν έχει καμία σχέση με την κοινωνία: «Η απαγόρευση της επαιτείας, ή η απαίτηση άδειας για την επαιτεία, απλώς μετατοπίζει το πρόβλημα σε μια μάταιη προσπάθεια να τεθεί εκτός νόμου η φτώχεια».
Η Aida Samani, αναπληρώτρια νομική διευθύντρια της οργάνωσης υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων Civil Rights Defenders, δήλωσε ότι η κυβέρνηση θα μπορούσε να αντιμετωπίσει νομικές προσφυγές, εάν προχωρήσει με την πρόταση.
Η κυβέρνηση δήλωσε ότι η επαιτεία έχει αυξηθεί στη Σουηδία από τις αρχές της δεκαετίας του 2010.
H Samani, ωστόσο, αμφισβήτησε τον βαθμό στον οποίο η επαιτεία αποτελεί πρόβλημα για τη χώρα..
Οι Υπερασπιστές των Πολιτικών Δικαιωμάτων δήλωσαν ότι θα παρακολουθούν την κατάσταση και ότι θα μπορούσαν να προβούν σε νομική αμφισβήτηση αν γίνει νόμος.
Η προτεινόμενη απαγόρευση της επαιτείας αποτελεί μέρος μιας συνολικής στροφής προς «πιο καταπιεστικές πολιτικές» στην ποινική και μεταναστευτική πολιτική, δήλωσε ο Samani, και της «περιφρόνησης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθεριών».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης