Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Η Chevron επανεκκίνησε την παραγωγή φυσικού αερίου στις πλατφόρμες Tamar και Leviathan στο Ισραήλ

Η Chevron επανεκκίνησε την παραγωγή φυσικού αερίου στις πλατφόρμες Tamar και Leviathan στο Ισραήλ
To ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Tasnim ανέφερε ότι ιρανικοί πύραυλοι έπληξαν δεξαμενές φυσικού αερίου κοντά στην πόλη Άσκελον στο νοτιοδυτικό Ισραήλ
Η αμερικανική εταιρεία Chevron επανεκκίνησε την παραγωγή και τις προμήθειες από τις πλατφόρμες φυσικού αερίου Leviathan και Tamar στο Ισραήλ, τις οποίες είχε διακόψει προσωρινά ως προληπτικό μέτρο λόγω της μαζικής πυραυλικής επίθεσης του Ιράν, δήλωσε στο TASS η υπηρεσία Τύπου της εταιρείας.
«Η Chevron Mediterranean Limited (CML) μπορεί να επιβεβαιώσει ότι έχουμε επαναλάβει την παραγωγή και στις δύο εγκαταστάσεις μας, Tamar και Leviathan, και προμηθεύουμε φυσικό αέριο στους πελάτες μας στο Ισραήλ και στην περιοχή και από τις δύο δεξαμενές.
Οποιαδήποτε ερωτήματα σχετικά με την τρέχουσα κατάσταση ασφαλείας θα πρέπει να απευθύνονται στις αρμόδιες ισραηλινές κυβερνητικές αρχές», δήλωσε η εταιρεία.
Νωρίτερα, το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Tasnim ανέφερε ότι ιρανικοί πύραυλοι έπληξαν δεξαμενές φυσικού αερίου κοντά στην πόλη Άσκελον στο νοτιοδυτικό Ισραήλ.
Η Chevron (ένας από τους μεγαλύτερους παίκτες στην ισραηλινή υπεράκτια περιοχή) δήλωσε στο TASS ότι οι άνθρωποι και οι εγκαταστάσεις της εταιρείας είναι ασφαλείς.
Η τιμή του φυσικού αερίου στην Ευρώπη κατά την έναρξη των χρηματιστηριακών συναλλαγών την Τετάρτη αντέδρασε στα γεγονότα αυτά με αύξηση κατά 3%, αλλά στη συνέχεια επέστρεψε στις προηγούμενες τιμές της.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης