Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Marion Maréchal ανακοινώνει νέα συντηρητική πρωτοβουλία: Ενώνουμε την γαλλική Δεξιά, θα καλύψουμε τα κενά που υπάρχουν

Η Marion Maréchal ανακοινώνει νέα συντηρητική πρωτοβουλία: Ενώνουμε την γαλλική Δεξιά, θα καλύψουμε τα κενά που υπάρχουν

Η θέση της εξετάζεται εξονυχιστικά, δεδομένου ότι έφυγε από το Zemmour χωρίς να επιστρέψει στο αρχικό της κόμμα, το Rassemblement National (RN)

Σχετικά Άρθρα
Σε τηλεοπτική συνέντευξη, η συντηρητική ευρωβουλευτής Marion Maréchal ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να ξεκινήσει μια νέα πολιτική πρωτοβουλία εντός των επόμενων εβδομάδων, προκειμένου να καταλάβει έναν χώρο που είναι ακόμη κενός στα δεξιά του γαλλικού πολιτικού φάσματος.
Η ευρωβουλευτής, η οποία εξελέγη στις 9 Ιουνίου ως επικεφαλής της λίστας για το κόμμα Reconquête του Éric Zemmour, είναι πλέον ανεξάρτητη—μετά την αποχώρησή της από το κόμμα λόγω μεγάλων στρατηγικών διαφωνιών.
Τώρα κάθεται με άλλους τρεις συναδέλφους της που εκλέχθηκαν μαζί της στην ομάδα των Ευρωπαίων Συντηρητικών και Μεταρρυθμιστών (ECR) στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
Η θέση της εξετάζεται εξονυχιστικά, δεδομένου ότι έφυγε από το Zemmour χωρίς να επιστρέψει στο αρχικό της κόμμα, το Rassemblement National (RN).
Η ευρωβουλευτής κλήθηκε να σχολιάσει την κυβέρνηση του Barnier η οποία σχηματίστηκε στα μέσα Σεπτεμβρίου και την οποία ορισμένοι σχολιαστές έχουν περιγράψει ως «δεξιά» κυβέρνηση.
Για αυτήν, αυτό είναι απλώς μια «μεταβατική φάση», από την οποία «δεν περιμένει τίποτα».
Όταν ρωτήθηκε για μια πιθανή επιστροφή στο RN, το κόμμα που έφυγε το 2017, η σαφής απάντηση της Maréchal ήταν ότι δεν υπήρχε θέμα.
Ωστόσο, απέρριψε την ιδέα των «συστηματικών διαφωνιών» με το RN του Jordan Bardella και τη θεία της Marine Le Pen.
Αντίθετα, μίλησε για «ιδιαιτερότητες», ιδιαίτερα σε «οικονομικά και κοινωνικά» ζητήματα, τα οποίαν θέλει να μπορεί να υπερασπιστεί με πλήρη ανεξαρτησία.
Η Marion Maréchal είναι λιγότερο κρατίστρια και λιγότερο παρεμβατική σε οικονομικά ζητήματα από το RN και πιο συντηρητική σε κοινωνικά ζητήματα όπως ο γάμος ομοφυλοφίλων, η ιδεολογία του φύλου και οι αμβλώσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης