Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Μετά το κλείσιμο του Χ.Α. – Τρόμαξαν οι επενδυτές από την κλιμάκωση της έντασης στη Μέση Ανατολή – Sell off σε όλο το ταμπλό

Μετά το κλείσιμο του Χ.Α. – Τρόμαξαν οι επενδυτές από την κλιμάκωση της έντασης στη Μέση Ανατολή – Sell off σε όλο το ταμπλό
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Η κλιμάκωση της έντασης στη Μέση Ανατολή, ώθησε τους επενδυτές σε μαζικές πωλήσεις μετοχών. Η Ελλάδα επηρεάζεται περισσότερο από άλλες χώρες στην αύξηση του γεωπολιτικού ρίσκου και έτσι είδαμε το Γ.Δ. όσο περνούσε η ώρα να αυξάνει τις απώλειες. Φθηνές, ακριβές, όλες οι μετοχές μπήκαν στο ίδιο καλάθι. Οι επενδυτές πουλούσαν όπου έβρισκαν αγοραστή. Σε κάποια μικρομεσαία μάλιστα ήταν δύσκολο να βρεις bid. Τελικά κλείσαμε με απώλειες 1,26% και τζίρο 198 εκατ. ευρώ εκ των οποίων σχεδόν 70 εκατ. ευρώ έγιναν μέσω πακέτων.

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ: Λόγω του placement και της ανακοίνωσης ότι δε θα γίνουν δεκτές προσφορές κάτω από 7,55 ευρώ η μετοχή άντεξε. Βοήθησε και η μεγάλη υπερκάλυψη. Αμετάβλητη στα 7,65 ευρώ με όγκο σχεδόν 10 εκατ. τεμάχια λόγω αρκετών πακέτων.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Απώλειες 3,03% για την Alpha Bank, 2,32% για τη Eurobank και 1,85% για την Πειραιώς. Στο -5,02% η Αττικής.

AEGEAN: Αν και δεν έκανε μεγάλο όγκο, είχε μεγάλες απώλειες. Ο τουρισμός και οι αερομεταφορές πλήττονται από τέτοιες εξελίξεις. Στα 10,57 ευρώ και στο -3,65%.

JUMBO: Ανακοίνωσε τις πρώτες αγορές ιδίων μετοχών. Υποχώρησε 1,91%.

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: Μεγάλες και άνω του 3% και οι δικές του απώλειες.

COCA COLA: Η μόνη με άνοδο άνω του 1% στην υψηλή κεφαλαιοποίηση.

ΑΔΜΗΕ: Κράτησε θα λέγαμε σήμερα και έκλεισε με μικρές απώλειες.

INTRACOM: Έκανε μεγάλο όγκο σήμερα και όλο μέσα στην αγορά. Όμως βγήκαν εντολές που έδειξαν προσυμφωνημένες. Δηλαδή στα 3 ευρώ έγιναν μαζεμένα πάνω από 300 χιλ. τεμάχια, από το συνολικό όγκο. Στα 3,0350 ευρώ και στο -2,57% με 520 χιλ. τεμάχια.

ΑΒΑΞ (απάντηση): Τα αποτελέσματα ήταν, κατά την ταπεινή μας άποψη, τα καλύτερα του κλάδου. Είχε φυσικά και έκτακτα κέρδη, τα οποία όμως κάλυψαν έκτακτες ζημιές. Υπάρχει βελτίωση και διαγραμματικά, αν δεν δούμε νέα ένταση στα γεωπολιτικά, δεν νομίζουμε πως θα υποχωρήσει σημαντικά. Πέριξ των 1,45 ευρώ, η μετοχή δείχνει πως έχει σημαντικές στηρίξεις.

ΑΤΤΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ (απάντηση): Βελτιωμένα τα αποτελέσματα και έχουν και όφελος από κάποιες επιχορηγήσεις. Τα κέρδη μας έκαναν να την προσέξουμε. Η αποτίμηση χαμηλή και ως προς τα κέρδη και ως προς τα ίδια κεφάλαια. Θα θέλαμε καλύτερες ταμειακές ροές, μείωση απαιτήσεων και συνέχιση της καλής κερδοφορίας. Αναφορικά με τις απαιτήσεις, φανταστείτε πως το σύνολο ήταν 21,3 εκατ. ευρώ και έχουν γίνει απομειώσεις 11 εκατ. ευρώ, άρα πρέπει να εισπράξει 10,4 εκατ. ευρώ.

ΙΚΤΙΝΟΣ: Η ανακοίνωση ότι χθες πούλησε μέλος της οικογένειας, έφερε νέα πίεση στη μετοχή. Για να δούμε, πούλησε και σήμερα; Η λογιστική κατάσταση πάντως δεν ήταν καλή. Είναι πολλά τα δάνεια. Στα 0,3330 ευρώ και στο -4,86% με όγκο πάνω από 220 χιλ. τεμάχια. Η τιμή κλεισίματος αποτελεί νέο χαμηλό 7 ετών.

ΜΕΖΖ: Ξανά πιέσεις σήμερα, με τη Phoenix να έχει καλύτερη συμπεριφορά και να κλείνει με μικρότερες απώλειες και στο -2,76%, ενώ οι άλλες έχασαν πάνω από 5%.

AVE: Μάλλον άρεσε στους επενδυτές η είδηση ότι πλήρωσε δάνεια και θα διαγράψουν ένα μεγάλο ποσό οι τράπεζες, το οποίο θα πάει βέβαια στα ίδια κεφάλαια. Από τις λίγες μετοχές με άνοδο και καλό όγκο. Η αποτίμηση πάντως των 85 εκατ. ευρώ είναι κάπως γεμάτη κατά την ταπεινή μας άποψη.

ATTICA GROUP: Και αυτή έκλεισε με άνοδο άνω του 1% και καλές συναλλαγές.

ΠΑΠΟΥΤΣΑΝΗΣ: Ξεχώρισε και αυτή με άνοδο 3,04% και μέτριες συναλλαγές. Πέριξ των 2,30 ευρώ βγαίνει στήριξη.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης