Τελευταία Νέα
Πολιτική

Νέος «γαλάζιος εμφύλιος» - Τριγμοί στην κυβέρνηση από παρέμβαση 8 βουλευτών της - Στο στόχαστρο Γεωργιάδης και Κεραμέως

Νέος «γαλάζιος εμφύλιος» - Τριγμοί στην κυβέρνηση από παρέμβαση 8 βουλευτών της - Στο στόχαστρο Γεωργιάδης και Κεραμέως
Υπενθυμίζεται πως πρόκειται για τη δεύτερη «γαλάζια» παρέμβαση, λίγες ημέρες μετά τη θύελλα που είχαν σηκώσει οι «11» με την ερώτησή τους για τα «κόκκινα δάνεια»

Νέα «πυρά» κατά δύο υπουργών από «γαλάζιους» βουλευτές ... εκτοξεύονται στο στρατόπεδο της Νέας Δημοκρατίας.
Μια διόλου... «χαρούμενη ατμόσφαιρα» φαίνεται πως επικρατεί στο εσωτερικό της κυβέρνησης που προσπαθεί ούτως ή άλλως να «μαζέψει» τις φτωχές δημοσκοπικές της καταγραφές, αλλά και να συνέλθει πολιτικά μετά το ράπισμα των Ευρωεκλογών...
Συγκεκριμένα, 8 βουλευτές της πλειοψηφίας κατέθεσαν ερώτηση στους υπουργούς Υγείας και Εργασίας, Άδωνι Γεωργιάδη και Νίκη Κεραμέως αντίστοιχα, με τίτλο:
«Επέκταση απαλλαγής συμμετοχής στη φαρμακευτική δαπάνη».
Οι Χαράλαμπος Αθανασίου, Γιάννης Ανδριανός, Αναστάσιος Δημοσχάκης, Θεόφιλος Λεονταρίδης, Δημήτρης Καλογερόπουλος, Γεώργιος Καρασμάνης, Γιάννης Πασχαλίδης και Μίλτος Χρυσομάλλης, ρωτούν τους δύο υπουργούς εάν προτίθενται να επεκτείνουν την απαλλαγή από τη συμμετοχή στα συνταγογραφούμενα φάρμακα, συμπεριλαμβάνοντας όσους συνταξιούχους πληρούν τα ηλικιακά και εισοδηματικά κριτήρια των πρώην δικαιούχων του ΕΚΑΣ. 

Κήρυξαν ... πόλεμο στον Άδωνι Σαμαρικοί και Καραμανλικοί βουλευτές

Όλως ... τυχαίως οι οκτώ βουλευτές της κυβερνώσας παράταξης που εγείρουν πολιτικό ζήτημα απέναντι στον Άδωνι Γεωργιάδη προέρχονται είτε από την Σαμαρική, είτε από την Καραμανλική πτέρυγα της Νέας Δημοκρατίας. 
Ωστόσο, αίσθηση προκαλεί ότι οι οκτώ βουλευτές θέτουν εγείρουν και ζήτημα συνταγματικότητας, καθώς επισημαίνουν: «Οι νυν συνταξιούχοι που θα είχαν τις προϋποθέσεις να λάβουν το Ε.Κ.Α.Σ., σύμφωνα με τις τελευταίες ισχύουσες προϋποθέσεις του 2019, βρίσκονται σε δυσμενέστερη κατάσταση σε σχέση με τους πρώην δικαιούχους του Ε.Κ.Α.Σ., εφόσον δεν απολαμβάνουν τη δυνατότητα απαλλαγής από τη συμμετοχή στα φάρμακα».
Την ίδια στιγμή, αφήνουν σοβαρές αιχμές κατά του υπουργού Υγείας για τις αυξήσεις στις τιμές φαρμάκων, τονίζοντας πως «το Υπουργείο Υγείας προχώρησε στην αναπροσαρμογή τιμών συνταγογραφούμενων φαρμάκων, εκ των οποίων σε περίπου 850 σκευάσματα ευρείας χρήσης αυξάνεται η λιανική τιμή τους, σε κάποιες μάλιστα περιπτώσεις υπέρμετρα», με «το κόστος που θα επιβαρύνει τους πολίτες κρίνεται ως σημαντικό».
Επισημαίνεται ότι η εν λόγω επερώτηση προς τον Αδ. Γεωργιάδη έρχεται λίγες μέρες πριν την επικείμενη «κοινοβουλευτική ενημέρωση» που έχει προγραμματιστεί από τον υπουργό Υγείας στο πλαίσιο της προσπάθειας του Μεγάρου Μαξίμου για σύσφιξη των σχέσεων ανάμεσα στα μέλη του υπουργικού συμβουλίου και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.
Πάντως, πηγές της ΝΔ, μετά την κατάθεση της ερώτησης, προσπάθησαν να μετριάσουν την εικόνα ενός γαλάζιου εμφυλίου, υποστηρίζοντας πως «η Ερώτηση εντάσσεται στο πλαίσιο της κοινοβουλευτικής τους αποστολής».
Υπενθυμίζεται πως πρόκειται για τη δεύτερη «γαλάζια» παρέμβαση, λίγες ημέρες μετά τη θύελλα που είχε ξεσπάσει από τους «11» με την ερώτησή τους για τα «κόκκινα δάνεια».

Αναλυτικά η ερώτηση των βουλευτών της ΝΔ:


Screenshot_20241002_194215_OneDrive.jpg

Screenshot_20241002_194231_OneDrive.jpg

Screenshot_20241002_194244_OneDrive.jpgScreenshot_20241002_194254_OneDrive.jpg








www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης