Τελευταία Νέα
Διεθνή

Al Jazeera: Ρήγμα στην κυβέρνηση των ΗΠΑ - Τα ισραηλινά αντίποινα στο Ιράν έχουν διχάσει τους Δημοκρατικούς του Biden

Al Jazeera: Ρήγμα στην κυβέρνηση των ΗΠΑ - Τα ισραηλινά αντίποινα στο Ιράν έχουν διχάσει τους Δημοκρατικούς του Biden
«Άλλοι στην κυβέρνηση των ΗΠΑ λένε ιδιωτικά, "αφήστε το Ισραήλ να τελειώσει τη δουλειά, να συνεχίσει και να αποδυναμώσει τη Hezbollah και τη Hamas»...
Ενώ η κυβέρνηση του Biden απευθύνει σταθερά εκκλήσεις για διπλωματικές λύσεις εν μέσω της κλιμακούμενης σύγκρουσης στη Μέση Ανατολή, στο παρασκήνιο έχουν ανακύψει ισχυρές διαφωνίες στο εσωτερικό της σχετικά με το αν το Ισραήλ θα έπρεπε να αποκλιμακώσει την κατάσταση ή να προχωρήσει περισσότερο, σύμφωνα με τον διπλωματικό συντάκτη του Al Jazeera, James Bays.
«Κάποια από τα σχόλια που ακούμε από την Ουάσιγκτον δείχνουν ότι υπάρχει μια διχογνωμία μεταξύ αυτών που συνεχίζουν να ζητούν αυτοσυγκράτηση» και άλλων, δήλωσε σχετικά ο Bays.
«Αυτή είναι η δημόσια θέση του Biden, αλλά δεν έχει δείξει καμία πρόθεση να ασκήσει πίεση στο Ισραήλ, παρόλο που έχουν τη δυνατότητα να το κάνουν, καθώς είναι η χώρα που προμηθεύει τα όπλα ή τα χρήματα για τα όπλα που χρησιμοποιεί το Ισραήλ στις βομβαρδιστικές του επιθέσεις στη Γάζα και τον Λίβανο».
«Άλλοι στην κυβέρνηση λένε ιδιωτικά, "αφήστε το Ισραήλ να τελειώσει τη δουλειά, να συνεχίσει και να αποδυναμώσει τη Hezbollah και τη Hamas"».
«Και ίσως κάποιοι – αυτό δεν είναι σαφές – να υποστηρίζουν ότι το Ισραήλ θα πρέπει να κάνει το επόμενο βήμα και να χρησιμοποιήσει το πρόσχημα των γεγονότων των τελευταίων 24 ωρών για μια πολύ ισχυρή επίθεση στο Ιράν», συνόψισε ο αναλυτής, σχολιάζοντας τα τεκταινόμενα στη Μέση Ανατολή στο παναραβικό δίκτυο.
Επισημαίνεται ότι σχολιάζοντας τις εξελίξεις πιθανά αντίποινα του Ισραήλ στο Ιράν, ο αναπληρωτής ΥΠΕΞ των ΗΠΑ Kurt Campbell διεμήνυσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα ευθυγραμμιστούν με την στάση της κυβέρνησης Netanyahu, όποια απάντηση κι αν επιλέξει να δώσει στην Τεχεράνη.
Ωστόσο, λίγο αργότερα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Joe Biden, ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση του δεν πρόκειται να στηρίξει επ' ουδενί ένα ισραηλινό πλήγμα στις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης