Τελευταία Νέα
Διεθνή

Baerbock (ΥΠΕΞ Γερμανίας): Να λογοκρίνουμε τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αλωνίζουν οι υποστηρικτές της Ρωσίας και χαλάει το αφήγημα

Baerbock (ΥΠΕΞ Γερμανίας): Να λογοκρίνουμε τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αλωνίζουν οι υποστηρικτές της Ρωσίας και χαλάει το αφήγημα

Οι φιλορώσοι ο στόχος της και όχι το… «καλό της δημοκρατίας»

Σχετικά Άρθρα
Η υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Annalena Baerbock ακολουθεί τα βήματα άλλων πολιτικών που επιθυμούν να πατάξουν την “παραπληροφόρηση”, δηλαδή να λογοκρίνουν την ελευθερία του λόγου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, προκειμένου να “προστατεύσουν τη δημοκρατία”.
Τη Δευτέρα, 30 Σεπτεμβρίου, η Baerbock κάλεσε την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να θεσπίσει νέους κανόνες για την αντιμετώπιση της παραπληροφόρησης στα κοινωνικά δίκτυα.
Για άλλη μια φορά, η “παραπληροφόρηση” χρησιμοποιείται ως επίσημη ετικέτα για ειδήσεις ή απόψεις που το ευρωπαϊκό κατεστημένο δεν θέλει να βλέπουν ή να ακούν οι πολίτες του.
Η υπουργός Εξωτερικών ανέφερε ως κίνητρο τις στοχευμένες επιθέσεις κατά της δημοκρατίας, λέγοντας ότι οι ψευδείς ειδήσεις, το μίσος και η αναστάτωση “διαλύουν τη δημοκρατική μας πραγματικότητα”.

Φοβούνται τα φιλορωσικά αισθήματα

Ως παραδείγματα της υποτιθέμενης απειλής, ανέφερε την εκλογική επιρροή της Ρωσίας και τη δράση ισλαμιστικών ομάδων στο διαδίκτυο.
Ειδικά οι νέοι επηρεάζονται από τις ψευδείς ειδήσεις, ενώ οι γυναίκες είναι συχνά θύματα του μίσους και των ψευδών ειδήσεων, προειδοποίησε.
Είπε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η Γερμανική Υπηρεσία Προστασίας του Συντάγματος θα πρέπει να αναλάβουν την ευθύνη για τη λήψη μέτρων κατά αλγορίθμων που “λειτουργούν κατά της δημοκρατίας”.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης