Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Χρηματιστήριο: Οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή θα συνεχίσουν να επηρεάζουν – Η Εθνική στο επίκεντρο

Χρηματιστήριο: Οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή θα συνεχίσουν να επηρεάζουν – Η Εθνική στο επίκεντρο
Το ελληνικό χρηματιστήριο θα συνεχίσει να λαμβάνει κατεύθυνση από τις αγορές του εξωτερικού
Σχετικά Άρθρα
Η πετυχημένη πώληση του 10% της Εθνικής Τράπεζας από το ΤΧΣ στα 7,55 ευρώ, μπορεί να επισκιάστηκε από την κλιμάκωση της γεωπολιτικής έντασης αλλά, επιβεβαιώνει για μία ακόμη φορά το ενδιαφέρον των ξένων επενδυτών για τις ελληνικές μετοχές.
Το ελληνικό χρηματιστήριο θα συνεχίσει να λαμβάνει κατεύθυνση από τις αγορές του εξωτερικού, με τους αναλυτές να περιμένουν πως η διάθεση για αποφυγή ρίσκου θα διατηρηθεί και στη σημερινή συνεδρίαση.
Ωστόσο, τα θεμελιώδη θα αναδείξουν τις ευκαιρίες που θα δημιουργήσει η πτωτική κίνηση στο ταμπλό, με κάποια στελέχη της αγοράς να αναφέρουν πως οι επενδυτές που διαθέτουν ρευστότητα, θα πρέπει να εκμεταλλευτούν τις πτωτικές μέρες και να τοποθετηθούν.
Στο επίκεντρο θα παραμείνει η Εθνική λόγω του placement.

Eurobank Equities
Σήμερα οι αγορές φαίνονται έτοιμες για αρνητικό άνοιγμα εν μέσω αυξανόμενης νευρικότητας στο γεωπολιτικό μέτωπο, με την προσοχή των επενδυτών να στρέφεται στην αυριανή έκθεση για την απασχόληση στις ΗΠΑ για ενδείξεις σχετικά με το μέγεθος της επόμενης μείωσης της FED.

Optima Bank
Περιμένουμε πως η διάθεση για αποφυγή ρίσκου θα συνεχιστεί και σήμερα με τους επενδυτές να εστιάζουν στις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή.

Beta
Άλλη μία μέρα αστάθειας. Παρά την επιτυχή ολοκλήρωση της προσφοράς της Εθνικής Τράπεζας, οι επενδυτές ενδέχεται να περιμένουν την αποκλιμάκωση των γεωπολιτικών ανησυχιών ελλείψει σημαντικών εγχώριων ειδήσεων. Ως εκ τούτου το Χ.Α. θα διατηρήσει τη στενή συσχέτιση με την τάση του εξωτερικού.

Κύκλος
Οι εξελίξεις στη Μ. Ανατολή με τη διαμόρφωση εμπόλεμης κατάστασης μεταξύ του Ισραήλ και του Ιράν εκτοξεύουν την αβεβαιότητα και δημιουργούν προϋποθέσεις για βλαπτικές επιπτώσεις στην Ελληνική Οικονομία. Σαν αποτέλεσμα, οι προσδοκώμενες εκτιμήσεις για τιμολόγηση του placement της Εθνικής κοντά στα 8 ευρώ αναπροσαρμόστηκαν αισθητά χαμηλότερα προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαδικασία, ενώ ο Γ.∆. υποχωρούσε κάτω από τη κρίσιμη στήριξη των 1430 μονάδων.

Depolas
Αυξημένες απώλειες είδε χθες το ΧΑ με τον ΓΔΧΑ να προσγειώνεται στην περιοχή των 1430 μονάδων. Από την άλλη, καλύτερη ήταν η εικόνα στους βασικούς διεθνείς μετοχικούς δείκτες σε Ευρώπη και ΗΠΑ. Η γεωπολιτική ένταση ανεβάζει τις τιμές του πετρελαίου και δημιουργεί ανησυχίες για ανάπτυξη, πληθωρισμό και επιτόκια. Η αβεβαιότητα μεταφράζεται σε αύξηση της μεταβλητότητας στις αγορές με αποτέλεσμα να έχουμε σε πολλές περιπτώσεις παραβιάσεις κρίσιμων τεχνικών στηρίξεων και αντιστάσεων. Για τον ΓΔΧΑ βλέπουμε πιθανή μια ενεργοποίηση των αγοραστών στα τρέχοντα επίπεδα εφόσον επικρατήσουν ήσυχα νερά στο εξωτερικό. Η σημερινή ατζέντα περιλαμβάνει τον δείκτη υπηρεσιών PMI Σεπτεμβρίου στις οικονομίες της Ευρωζώνης καθώς και τον δείκτη τιμών παραγωγού Αυγούστου της περιοχής. Στις ΗΠΑ, πέραν των εβδομαδιαίων στοιχείων εργασίας, αναμένουμε κοντά στο κλείσιμο του ΧΑ τον αντίστοιχο δείκτη υπηρεσιών PMI Σεπτεμβρίου, τις εργοστασιακές παραγγελίες Αυγούστου και τις παραγγελίες διαρκών καταναλωτικών αγαθών Αυγούστου.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης