Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σάλος στη Ρωσία με πασίγνωστη influencer - Στο μάτι του κυκλώνα για φορολογική απάτη 250 εκ. ρουβλιών

Σάλος στη Ρωσία με πασίγνωστη influencer - Στο μάτι του κυκλώνα για φορολογική απάτη 250 εκ. ρουβλιών
H κατηγορούμενη παρείχε έγγραφα που περιείχαν ψευδείς πληροφορίες σχετικά με τα αίτια, τους σκοπούς και τη φύση των μεταφορών
Η blogger Valeria Chekalina - Lerchek και ο πρώην σύζυγός της, Artem Chekalin, μαζί με επιχειρηματικούς συνεργάτες, μετέφεραν περισσότερα από 250 εκατομμύρια ρούβλια εκτός της Ρωσικής Ομοσπονδίας.
Όπως ανέφερε η επίσημη εκπρόσωπος του Υπουργείου Εσωτερικών της Ρωσίας, Irina Volk, σύμφωνα με τους ερευνητές, οι δράστες, ανάμεσά τους γνωστοί bloggers και ο επιχειρηματικός τους συνεργάτης, δημιούργησαν ένα πληροφοριακό προϊόν - έναν μαραθώνιο γυμναστικής - το οποίο πουλούσαν σε Ρώσους μέσω διαδικτύου.
Παράλληλα, υπέγραφαν συμβόλαια με ξένες νομικές οντότητες και οι πληρωμές γίνονταν σε ξένους τραπεζικούς λογαριασμούς.
«Οι κατηγορούμενοι παρείχαν έγγραφα που περιείχαν ψευδείς πληροφορίες σχετικά με τα αίτια, τους σκοπούς και τη φύση των μεταφορών στα ιδρύματα που είχαν την εξουσιοδότηση ελέγχου συναλλάγματος. Σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία, ως αποτέλεσμα των παράνομων ενεργειών, μεταφέρθηκαν περισσότερα από 250 εκατομμύρια ρούβλια εκτός της Ρωσικής Ομοσπονδίας σε μόλις έξι μήνες», δήλωσε η Volk.
Πρόσθεσε ότι η παράνομη δραστηριότητα εντοπίστηκε και σταμάτησε από υπαλλήλους της Γενικής Διεύθυνσης Οικονομικής Ασφάλειας και Καταπολέμησης της Διαφθοράς του Υπουργείου Εσωτερικών της Ρωσίας, σε συνεργασία με την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της TiNAO της Γενικής Διεύθυνσης του Υπουργείου Εσωτερικών της Ρωσίας για τη Μόσχα, με τη βοήθεια της υπηρεσίας ασφαλείας της PJSC Sberbank.
Ανοίχθηκε ποινική υπόθεση βάσει του άρθρου 193.1, παράγραφος 3, του Ποινικού Κώδικα της Ρωσικής Ομοσπονδίας.
«Οι προσπάθειες συνεχίζονται για τον εντοπισμό όλων των γεγονότων της παράνομης δραστηριότητας και των συνεργών της, καθώς και για την ανεύρεση των κεφαλαίων και περιουσιακών στοιχείων που αποκτήθηκαν με παράνομα μέσα», κατέληξε η Volk.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης