Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μέση Ανατολή - Βόμβα από τον Λίβανο: «Ζητούμε την άμεση παρέμβαση της Ρωσίας»

Μέση Ανατολή - Βόμβα από τον Λίβανο: «Ζητούμε την άμεση παρέμβαση της Ρωσίας»
O Λίβανος ζητεί αυξημένες διπλωματικές προσπάθειες σε επαφή με όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη και παράγοντες με επιρροή στη Μέση Ανατολή συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας
Ο Λίβανος ζήτησε διπλωματική βοήθεια από τη Ρωσία για την επίλυση της σύγκρουσης στη Μέση Ανατολή, όπως έκανε γνωστό ο Λιβανέζος πρεσβευτής στη Ρωσία Shawki Bou Nassar σε συνέντευξή του στο ρωσικό πρακτορείο TASS.
«Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων, ζήτησα αυξημένες διπλωματικές προσπάθειες σε επαφή με όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη και παράγοντες με επιρροή στη Μέση Ανατολή και σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Εθνών και άλλων διεθνών οργανισμών», διευκρίνισε ο Bou Nassar
Ο διπλωμάτης σημείωσε ότι η Μόσχα έχει καταστήσει σαφές ότι Ρώσοι αξιωματούχοι κάνουν πολυάριθμες εκκλήσεις για να εξασφαλίσουν υποστήριξη για μια ειρηνική λύση.
Υπενθυμίζεται ότι στις 28 Σεπτεμβρίου, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Sergey Lavrov υπογράμμισε ότι η Ρωσία σκοπεύει να εργαστεί για να αποτρέψει την κλιμάκωση της σύγκρουσης στη Μέση Ανατολή.
Επιπλέον, ο Sergey Lavrov τόνισε στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών ότι στη Μέση Ανατολή ετοιμάζεται ένας μεγάλος πόλεμος, τον οποίο, όπως φαίνεται, κάποιοι θέλουν πραγματικά, πολύ.
Ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας υποσημέιωσε ότι ο Ισραηλινός Στρατός συνεχίζει την επιχείρηση παρά την έγκριση ψηφισμάτων που ζητούν κατάπαυση του πυρός στη Γάζα.
Τέλος, υπενθύμισε ότι η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ και το Διεθνές Δικαστήριο χαρακτήρισαν παράνομη την κατοχή των παλαιστινιακών εδαφών από το Ισραήλ και ζήτησε να σταματήσουν αυτές οι ενέργειες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης