Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Μετά το κλείσιμο του Χ.Α. – Έκρηξη τζίρου λόγω Εθνικής – Η ένταση στη Μέση Ανατολή έφερε την πέμπτη πτωτική

Μετά το κλείσιμο του Χ.Α. – Έκρηξη τζίρου λόγω Εθνικής – Η ένταση στη Μέση Ανατολή έφερε την πέμπτη πτωτική
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Ούτε η σημερινή συνεδρίαση ήταν εύκολη, ειδικά όταν οι επενδυτές έχουν τέτοια ψυχολογία. Όταν «κοκκινίζει» το ταμπλό, γεμίζουμε από επενδυτές που τα βλέπουν όλα μαύρα. Είναι οι ίδιοι που μπορεί πριν λίγες μέρες μπορεί να αγόραζαν με ευκολία έως και 10% υψηλότερα. Πρέπει να δούμε τι θέλουμε και τι πιστεύουμε. Η στήλη πιστεύει πως οι αποτιμήσεις είναι ελκυστικές και πως οι ελληνικές μετοχές αδικούνται. Είναι μεγάλο το discount. Μακροπρόθεσμα πάντα, θεωρούμε ότι θα δούμε καλύτερες μέρες. Ελπίζουμε τουλάχιστον. Η ελληνική αγορά είναι από τις πλέον αδικημένες. Φταίνε πολλά και δεν είναι ώρα για να τα αναλύσουμε.

Αναφορικά με τη διαγραμματική εικόνα η στήριξη είναι στον εκθετικό των 200 ημερών που διέρχεται από τις 1.394 μονάδες. Καλή και η στήριξη στα τρέχοντα επίπεδα. Ο Γ.Δ. έκλεισε στις 1.418,42 μονάδες με απώλειες 0,73% και εκρηκτικό τζίρο άνω των 812 εκατ. ευρώ. Σε πακέτα έγιναν 639 εκατ. ευρώ. Σημειώνουμε πως ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης συμπλήρωσε 5 πτωτικές.

ΡΕΥΣΤΟΤΗΤΑ: Εξαρτάται από τη διάθεση των ξένων. Οι Έλληνες είναι λιγοστοί και η ρευστότητά τους περιορισμένη. Δυστυχώς δεν έχουμε πολλούς εγχώριους επενδυτές και φάνηκε από το placement της Εθνικής. Δεν είναι ότι αδιαφόρησαν οι Έλληνες. Μάλλον δεν είχαν να βάλουν. Μπορεί και κάποιοι να έχουν απογοητευτεί, από το placement της Πειραιώς, ή να κρατάνε ρευστότητα για άλλες αυξήσεις. Οι ξένοι από την άλλη κάλυψαν πάνω από 10 φορές το δικό τους κομμάτι που ήταν και μεγαλύτερο, αλλά έκαναν χώρο στα χαρτοφυλάκιά τους, όπως είδαμε στη χθεσινή συνεδρίαση. Το γενικό συμπέρασμα είναι πως η ρευστότητα θα πιεστεί.

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡ.: Τεράστιος ο σημερινός της τζίρος και όγκος, λόγω της διάθεσης των μετοχών του ΤΧΣ. Τρομερό το μάζεμα και ειδικά στο τέλος όπου έκλεισε με απώλειες 1,31% μεν, στην τιμή του placement δε, ήτοι στα 7,55 ευρώ και με τους αγοραστές να ζητάνε 1,8 εκατ. τεμάχια!

JUMBO: Με αξιόλογες απώλειες 2,26% σήμερα και υψηλό όγκο συναλλαγών.

ΤΙΤΑΝ: Και εδώ αυξημένες οι απώλειες, 2,58% χωρίς όμως ιδιαίτερο όγκο.

ΟΛΠ: Εκπλήσσει ευχάριστα η πορεία της. Το αξίζει και με το παραπάνω βέβαια, με τα αποτελέσματα που δημοσιεύει και με τα μετρητά που έχει στο ταμείο της. Στα 27,55 ευρώ και στο +1,66%.

ΕΧΑΕ: Όσες αυξήσεις και διαθέσεις μετοχών και να γίνουν, όσες εισαγωγές και να γίνουν, δε παίρνει χαμπάρι η συγκεκριμένη. Στα 4,4050 ευρώ και στο -0,11%.

ΕΥΑΘ: Όταν μία εταιρεία έχει στο ταμείο της τη μισή αποτίμηση, όταν διαβάζεις πως έρχονται αυξήσεις στα τιμολόγια και βελτιώνει τα αποτελέσματα μετά το χαστούκι που δέχθηκε από το ενεργειακό κόστος, αλλά η μετοχή δεν μπορεί να ανέβει, τότε καταλαβαίνεις πως κάτι δεν πάει καλά. Όχι με την εταιρεία, αλλά με τους επενδυτές και τον βασικό μέτοχο που είναι το κράτος. Στα 3,24 ευρώ και στο +1,25%.

ΙΛΥΔΑ: Με άνοδο 4,29% και αποτίμηση 16,5 εκατ. ευρώ, δικαιολογεί την κίνηση από το εξάμηνο που δημοσίευσε.

PREMIA: Πάλι μεγάλος ο όγκος στη μετοχή προσέγγισε τις 300 χιλ. τεμάχια. Τουλάχιστον έκλεισε με άνοδο 1,29%.

INTRALOT: Βγήκε αρκετή πίεση στη μετοχή και έκανε και αξιόλογο όγκο. Έγραψε χαμηλό στα 1,09 ευρώ και έκλεισε στα 1,11 ευρώ με απώλειες 0,54% και αγοραστές.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης