Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσικός θρίαμβος - Κατελήφθη πλήρως το Ugledar, νέα ορμή για το Pokrovsk

Ρωσικός θρίαμβος -  Κατελήφθη πλήρως το Ugledar, νέα ορμή για το Pokrovsk
Η βόρεια ρωσική ομάδα μάχης απελευθέρωσε το Ugledar, στη Λαϊκή Δημοκρατία του Donetsk (DPR) ανακοίνωσε το απόγευμα της Πέμπτης (3/10/2024) το ρωσικό υπουργείο Άμυνας
Και επισήμως το Ugledar πέρασε πλήρως στα χέρια του ρωσικού στρατού.
Η βόρεια ρωσική ομάδα μάχης απελευθέρωσε το Ugledar, στη Λαϊκή Δημοκρατία του Donetsk (DPR) ανακοίνωσε το απόγευμα της Πέμπτης (3/10/2024) το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.
«Ως αποτέλεσμα αποφασιστικών ενεργειών από μονάδες της ομάδας στρατευμάτων Βορράς, ο οικισμός Ugledar της Λαϊκής Δημοκρατίας του Donetsk απελευθερώθηκε», αναφέρει η δήλωση.
Νωρίτερα αναφέρθηκε ότι οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις έλαβαν εντολές από τη διοίκηση τους να υποχωρήσουν από το Ugledar, σύμφωνα με την επιχειρησιακή-στρατηγική ομάδα Khortytsia, η οποία εμπλέκεται σε μάχες στην περιοχή.
Η διοίκηση έδωσε άδεια για τακτική απόσυρση μονάδων από την πόλη.

Νέα ορμή στις ρωσικές ενέργειες για το Pokrovsk

Την προηγούμενη μέρα, ο Yan Gagin, σύμβουλος του αρχηγού της Λαϊκής Δημοκρατίας του Donetsk (DPR), αποκάλυψε ότι η ρωσική σημαία είχε υψωθεί πάνω από τη διοίκηση του Ugledar, αλλά ήταν ακόμη πολύ νωρίς για να μιλήσουμε για την πλήρη απελευθέρωση της πόλης. 
Ένας άλλος σύμβουλος του αρχηγού της δημοκρατίας, ο Igor Kimakovsky είχε δηλώσει ότι μόνο λίγες μέρες απέμειναν μέχρι την απελευθέρωση του
Ugledar, καθώς ο εχθρός ήταν περικυκλωμένος.
Από στρατιωτική άποψη, το Ugledar είναι καθοριστικής σημασίας καθώς σταθεροποιούσε ένα πολύ μεγάλο τμήμα της πρώτης γραμμής για τις δυνάμεις του Κιέβου.
Η κατάληψη του Ugledar προσθέτει δυναμική για την επίθεση των ρωσικών στρατευμάτων στην πόλη Pokrovsk, δήλωσε στο Sputnik ο στρατιωτικός αναλυτής Sergey Poletaev.
Από πλευράς υλικοτεχνικής υποστήριξης, η πόλη βρίσκεται κοντά σε έναν σιδηρόδρομο από το Donetsk προς τη Μαριούπολη και υπάρχει ένας αυτοκινητόδρομος που τη συνδέει με την πόλη Volnovakha, η οποία αποτελεί επίσης κομβικό σημείο.
russia_ugledar.jpg


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης