Η νομοθεσία βασίζεται στην κοινή λογική, την ιστορική εμπειρία και τις αιώνες χριστιανικές, γεωργιανές και ευρωπαϊκές αξίες
Το νομοσχέδιο ορίζει τον γάμο ως μια εθελοντική ένωση μεταξύ δύο ατόμων διαφορετικού βιολογικού φύλου για τη δημιουργία οικογένειας, εξοργίζοντας πολλούς δυτικούς ηγέτες.
Οι πιέσεις από την Ευρωπαϊκή Ένωση και άλλες δυνάμεις είχαν αρχικά ως αποτέλεσμα η φιλοευρωπαϊκή πρόεδρος της Γεωργίας Salome Zurabishvili να αρνηθεί να υπογράψει το νόμο, με πληροφορίες να τονίζουν ότι η πρόεδρος επιδίωκε να αποφύγει τις διαμάχες γύρω από την «ομοφοβία» και τα «θέματα LGBTQ» υπό το φως των επερχόμενων της χώρας.
Αιώνιες αξίες και κοινή λογική
Το νομοσχέδιο τελικά υπεγράφη από τον Papuashvili στις 3 Οκτωβρίου 2024, με τον αξιωματούχο να το κάνει μπροστά στη σημαία της Γεωργίας και της ΕΕ.
Σε μεταγενέστερη δήλωση στο Facebook, ο Papuashvili είπε ότι η νομοθεσία «δεν αντικατοπτρίζει τρέχουσες, προσωρινές, μεταβαλλόμενες ιδέες και ιδεολογίες, αλλά βασίζεται στην κοινή λογική, την ιστορική εμπειρία και τις αιώνες χριστιανικές, γεωργιανές και ευρωπαϊκές αξίες».
«Είδαμε ότι τα κυρίαρχα ρεύματα του πολιτισμού πήγαιναν σε λάθος κατεύθυνση», είπε σχετικά με τα έθνη που είχαν ασπαστεί τις αρχές των LGBT.
www.bankingnews.gr
Σχόλια αναγνωστών