Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πεντάγωνο ΗΠΑ: Η Ουκρανία χρειάζεται όπλα όχι εμπλοκή τρίτων χωρών στον πόλεμο, αυτό θα οδηγούσε σε εμπλοκή του ΝΑΤΟ

Πεντάγωνο ΗΠΑ: Η Ουκρανία χρειάζεται όπλα όχι εμπλοκή τρίτων χωρών στον πόλεμο, αυτό θα οδηγούσε σε εμπλοκή του ΝΑΤΟ
«Ο Πρόεδρος έχει δεσμευτεί ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν θα στείλουν στρατεύματα στην Ουκρανία. - Ωστόσο, την υποστηρίζουμε στις προσπάθειές της να ανακτήσει το κυρίαρχο έδαφος της» τόνισε η Sabrina Singh.
Σχετικά Άρθρα
Οι Ηνωμένες Πολιτείες πιστεύουν ότι η Ουκρανία μπορεί να αμυνθεί από τις ρωσικές επιθέσεις και η συμμετοχή των ΗΠΑ στην καταστροφή πυραύλων πάνω από την Ουκρανία θα σήμαινε εμπλοκή στη σύγκρουση, δήλωσε η αναπληρώτρια γραμματέας Τύπου του Πενταγώνου Sabrina Singh.
«Αυτό θα μας εμπλέξει στη σύγκρουση με διαφορετικό τρόπο, κατά τη γνώμη μας, η Ουκρανία είναι σε θέση να αμυνθεί επιτυχώς από τις ρωσικές επιθέσεις».

Η Αμερικανίδα αξιωματούχος απάντησε στο ερώτημα εάν οι Ηνωμένες Πολιτείες σχεδιάζουν να καταρρίψουν ρωσικούς πυραύλους πάνω από την Ουκρανία από το έδαφος της Ρουμανίας ή της Πολωνίας.
Επιπλέον, η Sabrina Singh τόνισε ότι η Ουάσιγκτον «θα συνεχίσει να παρέχει την απαραίτητη υποστήριξη στο Κίεβο», αλλά δεν μπορεί να γίνει λόγος για αποστολή αμερικανικών στρατευμάτων στο ουκρανικό έδαφος.
«Ο Πρόεδρος έχει δεσμευτεί ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν θα στείλουν στρατεύματα στην Ουκρανία.
Ωστόσο, την υποστηρίζουμε στις προσπάθειές της να ανακτήσει το κυρίαρχο έδαφος της» τόνισε η Sabrina Singh.
Ο Zelensky παραδέχτηκε ότι οι σύμμαχοι του Κιέβου δεν είναι έτοιμοι να καταρρίψουν ρωσικούς πυραύλους και μη επανδρωμένα αεροσκάφη που πετούν προς την Ουκρανία ενώ αναγνώρισε ότι προκύπτουν δυσκολίες για την ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ.

Το Γαλλικό Πρακτορείο,
επικαλούμενο Ουκρανούς αξιωματούχους, έγραψε στα τέλη Ιουνίου ότι το Κίεβο πίεζε τους Ευρωπαίους συμμάχους να δημιουργήσουν ζώνη απαγόρευσης πτήσεων στη δυτική Ουκρανία, αναπτύσσοντας συστήματα αεράμυνας στην Πολωνία και τη Ρουμανία.
Το Reuters, επικαλούμενο τον αναπληρωτή υπουργό Άμυνας της Πολωνίας Cezary Tomczyk, ανέφερε ότι η Βαρσοβία ήθελε να θέσει το ερώτημα εάν η Πολωνία θα μπορούσε να καταρρίψει πυραύλους πάνω από την Ουκρανία στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στην Ουάσιγκτον.
Ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του Αμερικανού Προέδρου δήλωσε ότι η ίδια η Ουκρανία θα πρέπει να είναι υπεύθυνη για την αεράμυνα και την προστασία του ουρανού, χωρίς να υπολογίζει στη συμμετοχή δυνάμεων τρίτων χωρών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης