Τελευταία Νέα
Διεθνή

Δριμύ κατηγορώ του Ιάπωνα πρωθυπουργού Ishiba κατά Κίνας, Ρωσίας για «παραβιάσεις του εναέριου χώρου»

Δριμύ κατηγορώ του Ιάπωνα πρωθυπουργού Ishiba κατά Κίνας, Ρωσίας για «παραβιάσεις του εναέριου χώρου»
Ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Shigeru Ishiba εξέφρασε την πεποίθησή του ότι η Ιαπωνία αντιμετωπίζει αυτήν τη στιγμή την πιο προκλητική κατάσταση ασφαλείας από το τέλος του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου
Ο νέος πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Shigeru Ishiba κατηγόρησε την Κίνα και τη Ρωσία για «μια σειρά παραβιάσεων» του εναέριου χώρου της χώρας κατά την πρώτη του κεντρική ομιλία στο κοινοβούλιο.
"Υπήρξε μια σειρά από παραβιάσεις του εναέριου χώρου από την Κίνα και τη Ρωσία.
Αυτό είναι μια σοβαρή παραβίαση της κυριαρχίας της χώρας μας", δήλωσε.
Ο Ishiba εξέφρασε την πεποίθησή του ότι η Ιαπωνία αντιμετωπίζει αυτήν τη στιγμή την πιο δύσκολη κατάσταση ασφάλειας από το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.
Τα μαχητικά αεροσκάφη F-35 καταστράφηκαν στις 23 Σεπτεμβρίου αφού ένα ρωσικό αεροσκάφος Il-38 εντοπίστηκε κοντά στο Hokaido, ισχυρίζεται το ιαπωνικό υπουργείο Άμυνας, υποστηρίζοντας ότι το αεροσκάφος φέρεται να εισήλθε στον ιαπωνικό εναέριο χώρο τρεις φορές μεταξύ της 13:00. και 3 μ.μ. τοπική ώρα (4 π.μ. και 6 π.μ. GMT), κάθε φορά περνώντας περίπου ένα λεπτό μέσα σε αυτό.
Επιπλέον, τα ιαπωνικά F-35 χρησιμοποίησαν φωτοβολίδες εκπομπής υπερύθρων για πρώτη φορά.
Ως προς αυτό, οι αρχές της Ιαπωνίας εξέφρασαν διαμαρτυρία στη Ρωσία, η οποία απορρίφθηκε, δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Maria Zakharova.
Τόνισε ότι η ρωσική πλευρά δεν είχε πληροφορίες που να επιβεβαιώνουν την εγκυρότητα του διαβήματος.
Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δήλωσε νωρίτερα ότι τα στρατιωτικά αεροσκάφη της χώρας εκτελούν πτήσεις με αυστηρή συμμόρφωση με τους διεθνείς κανόνες χρήσης του εναέριου χώρου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης