Τελευταία Νέα
Πολιτική

Διαβεβαίωση Δούκα: Δεν θα συνεργαστώ με τη ΝΔ – Το ΠΑΣΟΚ δεν θα γίνει δεκανίκι

tags :
Διαβεβαίωση Δούκα: Δεν θα συνεργαστώ με τη ΝΔ – Το ΠΑΣΟΚ δεν θα γίνει δεκανίκι

"Το κρίσιμο δεν είναι ποιος θα κερδίσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη, αλλά το πώς θα αλλάξεις το σύστημα διακυβέρνησης της χώρας"

Σχετικά Άρθρα
Τη διαβεβαίωση ότι δεν πρόκειται να συνεργαστεί με τη Νέα Δημοκρατία, έδωσε ο δήμαρχος Αθηναίων και υποψήφιος για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ, Χάρης Δούκας, δύο ημέρες πριν ανοίξουν οι κάλπες για τις εσωκομματικές εκλογές (6/10).
Πρόσθεσε δε ότι περιμένει “και όλους τους/τις συνυποψηφίους/ες μου να πουν καθαρά αν το αποκλείουν ή όχι”.
“Σέβομαι βαθιά τον Γιώργο Παπανδρέου που σαν πρωθυπουργός πήρε αποφάσεις σε πολύ κρίσιμες στιγμές με μεγάλες αλλαγές, και κράτησε όρθια τη χώρα, όπως επίσης σέβομαι και τον πρόεδρο τον Ευάγγελο Βενιζέλο, ο οποίος έβαλε μεγάλη πλάτη για τη χώρα και η συνεισφορά τους είναι τεράστια” υπογράμμισε, μιλώντας στον Σκάι.
Σε ό,τι αφορά στο ενδεχόμενο συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ, ανέφερε:
“Όσοι μας πρόδωσαν για την καρέκλα και μας λοιδόρησαν στο παρελθόν, δεν έχουν καμία θέση ανάμεσά μας και δεν θα βρίσκονται στα ψηφοδέλτιά μας. Όμως όλοι οι προοδευτικοί και δημοκράτες, ό,τι κι αν ψήφισαν στις προηγούμενες εκλογές, οι οποίοι πιστεύουν στη Δημοκρατία, στη Δικαιοσύνη, στη Λογοδοσία και στη Διαφάνεια και θέλουν να έρθουν μαζί μας, όχι όμως ως στρατηγοί για να ξεπλύνουν αμαρτίες, ως στρατιώτες για τις πολύ μεγάλες τομές που χρειάζεται η χώρα για να αλλάξει κατεύθυνση, καλώς να έρθουν”.
Σχολιάζοντας το αν μπορεί να κερδίσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη σε περίπτωση που εκλεγεί στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, δήλωσε:
Το κρίσιμο δεν είναι ποιος θα κερδίσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη, αλλάζοντάς τον με κάποιον άλλον διαχειριστή της εξουσίας, αλλά το ζήτημα είναι πώς θα αλλάξεις το σύστημα διακυβέρνησης της χώρας, ώστε να αποτινάξουμε εδραιωμένα συμφέροντα που μας κρατάνε χαμηλά. Επομένως, το πρόβλημα στη χώρα είναι κατεύθυνσης κι όχι προσώπου. Γι’ αυτό και δίνουμε πολύ μεγάλη έμφαση στο σύστημα διακυβέρνησης και στη συμμετοχή, στη διαδικασία της τοπικότητας και της αποκέντρωσης”.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης