Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σημαντική κίνηση από ΟΗΕ - O Antonio Guterres θα δώσει το παρών στην σύνοδο των BRICS στο Kazan

Σημαντική κίνηση από ΟΗΕ - O Antonio Guterres θα δώσει το παρών στην σύνοδο των BRICS στο Kazan
Σύμφωνα με τον Kuznetsov, τα Ηνωμένα Έθνη αναμένουν ότι η σύνοδος κορυφής θα «φθάσει σε σημαντικές συμφωνίες»
Σε μια βαρύνουσας σημασίας διπλωματική κίνηση προχωρά ο  Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Antonio Guterres, καθώς σχεδιάζει να συμμετάσχει στη σύνοδο κορυφής των BRICS στο Καζάν.
Τη σχετική εξέλιξη έκανε γνωστή ο επικεφαλής του κέντρου πληροφοριών του παγκόσμιου οργανισμού στη Ρωσική Ομοσπονδία Vladimir Kuznetsov.
«Είναι μεγάλη χαρά που βρίσκομαι στο Καζάν, το οποίο σε τρεις εβδομάδες θα φιλοξενήσει τη σύνοδο κορυφής των BRICS, όπου ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών θα είναι προσκεκλημένος», είπε, μιλώντας στα εγκαίνια του προγράμματος Kazan Dialogues.
Σύμφωνα με τον Kuznetsov, τα Ηνωμένα Έθνη αναμένουν ότι η σύνοδος κορυφής θα «φθάσει σε σημαντικές συμφωνίες» και θα δώσει επίσης «ώθηση» για τους στόχους που τέθηκαν στην ατζέντα για τη βιώσιμη ανάπτυξη του 2030.
Yπενθυμίζεται ότι, όπως τόνισε τον Ιούνιο του τρέχοντος έτους, ο Ρώσος Προεδρικός Σύμβουλος Anton Kobyakov, τουλάχιστον 30 αντιπροσωπείες σχεδιάζουν να συμμετάσχουν στη σύνοδο κορυφής BRICS στο Καζάν το φθινόπωρο του 2024.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης