Τελευταία Νέα
Διεθνή

Καταπέλτης Nebenzya κατά του Scholz: Η Γερμανία μπλοκάρει συστηματικά την έρευνα για το σαμποτάζ στους αγωγούς Nord Stream

Καταπέλτης Nebenzya κατά του Scholz: Η Γερμανία μπλοκάρει συστηματικά την έρευνα για το σαμποτάζ στους αγωγούς Nord Stream
Ο Ρώσος διπλωμάτης χαρακτήρισε τη Γερμανία ως «διασπαστικό παράγοντα»
Η Γερμανία μπλοκάρει οποιαδήποτε βήματα πραγματοποιεί η διεθνής κοινότητα προς τη διαλεύκανση των συνθηκών του σαμποτάζ στους αγωγούς φυσικού αερίου Nord Stream και την τιμωρία των υπευθύνων, ανέφερε ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Ρωσίας στα Ηνωμένα Έθνη, Vasily Nebenzya.
Σε συνάντηση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, ο διπλωμάτης χαρακτήρισε τη Γερμανία ως «διασπαστικό παράγοντα», ο οποίος, κατά τη γνώμη του, είτε συνειδητά είτε ασυνείδητα, ενεργεί με αυτό τον τρόπο και μπλοκάρει οποιαδήποτε βήματα της διεθνούς κοινότητας προς τη διαλεύκανση των συνθηκών του σαμποτάζ στους αγωγούς Nord Stream και την τιμωρία εκείνων που διέταξαν και εκτέλεσαν την επίθεση.
Επισημαίνεται ότι στις 26 Απριλίου, ο Vasily Nebenzya επεσήμανε ότι η Δύση είχε σαμποτάρει ένα νέο draft του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ που πρότεινε η Ρωσία σχετικά με το σαμποτάζ στους αγωγούς Nord Stream και Nord Stream 2.
Τον περασμένο Νοέμβριο, ο Vasily Nebenzya τόνισε ότι η Ρωσία δεν θα επιτρέψει στον κόσμο να ξεχάσει την ανατίναξη των αγωγών Nord Stream.
Σύμφωνα με τον ίδιο, όσο περισσότερο τηρείται σιγή ιχθύος για το ζήτημα του Nord Stream, τόσο περισσότερο αποκαλύπτονται οι προθέσεις των δυτικών κρατών να περιμένουν μέχρι να ξεχάσει η διεθνής κοινότητα αυτή την υπόθεση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης