Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κρεμλίνο: Θετικός ο Putin σε μία συνάντηση με Biden, αφού προηγηθούν συνομιλίες Ρωσίας – ΗΠΑ

Κρεμλίνο: Θετικός ο Putin σε μία συνάντηση με Biden, αφού προηγηθούν συνομιλίες Ρωσίας – ΗΠΑ
 Ο πρόεδρος Putin δήλωσε επανειλημμένα ότι παραμένει ανοιχτός για όλες τις επαφές είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Dmitry Peskov
Ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin είναι ανοιχτός για οποιεσδήποτε επαφές, συμπεριλαμβανομένου του Αμερικανού ομολόγου Joe Biden αλλά δεν έχουν υπάρξει συνομιλίες μεταξύ Μόσχας και Ουάσιγκτον επί του θέματος μέχρι στιγμής, δήλωσε στις 4/10/2024 ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Dmitry Peskov.
Ο Biden απαντώντας σε σχετική ερώτηση του TASS είπε ότι είναι δυνατό να έχει συνομιλίες με τον Putin στο περιθώριο της συνόδου κορυφής των G20 στη Βραζιλία τον Νοέμβριο.
«Δεν έχουν γίνει συνομιλίες για αυτό το θέμα και αυτή τη στιγμή, δεν υπάρχουν προϋποθέσεις για αυτό», είπε ο Peskov.
«Ωστόσο, ο πρόεδρος (Putin) δήλωσε επανειλημμένα ότι παραμένει ανοιχτός για όλες τις επαφές», πρόσθεσε.
Στις 3 Οκτωβρίου, ο Biden δεν απέκλεισε πιθανή συνάντηση με τον Putin στις προσεχείς συνόδους κορυφής των G - 20 ή της Οικονομικής Συνεργασίας Ασίας-Ειρηνικού (APEC), αλλά εξέφρασε αμφιβολίες ότι ο Ρώσος ηγέτης θα δώσει το παρών.
«Αμφιβάλλω αν ο Putin θα εμφανιστεί», είπε ο Biden, όταν ρωτήθηκε από ανταποκριτή του TASS εάν είναι έτοιμος για συνομιλίες με τον Ρώσο πρόεδρο στις συνόδους κορυφής τον Νοέμβριο προκειμένου να συζητήσουν την Ουκρανία και τη διεθνή ασφάλεια.
Η σύνοδος κορυφής των G20 αναμένεται να πραγματοποιηθεί στη Βραζιλία στις 18-19 Νοεμβρίου.
Οι επίσημες ημερομηνίες της συνόδου κορυφής της APEC στο Περού είναι 9-16 Νοεμβρίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης