Τελευταία Νέα
Διεθνή

Erdogan κατά Δύσης: Θα αντισταθούμε στα ύπουλα σχέδια διαμοιρασμού της περιοχής μας

Erdogan κατά Δύσης: Θα αντισταθούμε στα ύπουλα σχέδια διαμοιρασμού της περιοχής μας
Η Τουρκία θα πρέπει να είναι αυτάρκης στην παραγωγή αμυντικού υλικού, υπογράμμισε ο Recep Tayyip Erdogan
Σχετικά Άρθρα
Για ύπουλο σχέδιο κατά της Τουρκίας που έχει τεθεί σε εφαρμογή και κάνει λόγο ο πρόεδρος Recep Tayyip Erdogan, με αφορμή τις καταιγιστικές εξελίξεις στη Μέση Ανατολή.
Μάλιστα, μιλώντας σε τεχνολογικό φεστιβάλ στα Άδανα της νότιας Τουρκίας, εκτίμησε ότι η επίθεση του Ισραήλ δεν θα περιοριστεί στη Γάζα και στον Λίβανο, ενώ ξεκαθάρισε ότι η χώρα του θα αντισταθεί στα νέα σχέδια διαμοιρασμού της περιοχής.
«Όποιος γνωρίζει την ιστορία, την ιστορία των θρησκειών, την πολιτική και τη διπλωματία, θα αντιληφθεί εύκολα τη σύνδεση του ζητήματος με την Ιερουσαλήμ, το τέμενος Αλ Άκσα και την αυταπάτη της Γης της Επαγγελίας». «Γνωρίζουμε πολύ καλά ποια είναι η Γη της Επαγγελίας. Βρίσκονται σχεδόν σε έναν αγώνα δρόμου, σε απόσταση 30 χιλιομέτρων, για να προκαλέσουν την Τουρκία. Αυτά τα γνωρίζουμε πολύ καλά. Η σημερινή ισραηλινή κυβέρνηση αποκαλύπτει τις πραγματικές της προθέσεις με κάθε δήλωση που κάνει και κάθε χάρτη που παρουσιάζει» υποστήριξε.
«Πρώτα κατέλαβε τη Γάζα, με το πρόσχημα της Hamas και τώρα χύνει αίμα στον Λίβανο, με το πρόσχημα της Hezbollah. Αφού δολοφόνησαν στην Τεχεράνη τον Ismael Haniyeh, τον τελευταίο εκλεγμένο πρωθυπουργό της Παλαιστίνης, δολοφόνησαν πρόσφατα τον ηγέτη της Χεζμπολάχ Hassan Nasrallah» δήλωσε ο Recep Tayyip Erdogan.
Σημείωσε δε ότι «κάθε φορά που υπάρχει κατάπαυση του πυρός, ειρήνη και ηρεμία στην περιοχή, η ισραηλινή κυβέρνηση προχωρά σε μια πρόκληση για να δυναμιτίσει τη διαδικασία».
«Δυστυχώς, οι δυτικές δυνάμεις συνεχίζουν να παρέχουν όπλα, πυρομαχικά, πληροφορίες και διπλωματική υποστήριξη σε αυτό το δίκτυο σφαγών. Είναι σαφές από πού προέρχονται οι χιλιάδες τόνοι βομβών που πέφτουν βροχή στη Γάζα και τον Λίβανο, πού παράγονται και από ποιον προμηθεύονται», υπογράμμισε.
Επίσης, κατηγόρησε τη Δύση για εφαρμογή κρυφών ή και φανερών εμπάργκο. Για αυτό το λόγο, η Τουρκία θα πρέπει να είναι αυτάρκης στην παραγωγή αμυντικού υλικού, ξεκαθάρισε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης