Τελευταία Νέα
Πολιτική

Metron Analysis: Προβάδισμα ΝΔ με 29,2%, 2ο το ΠΑΣΟΚ στο 17,2%, διάλυση για τον 5ο ΣΥΡΙΖΑ με 8,4% - Έκπληξη από Διαμαντοπούλου

Metron Analysis: Προβάδισμα ΝΔ με 29,2%, 2ο το ΠΑΣΟΚ στο 17,2%, διάλυση για τον 5ο ΣΥΡΙΖΑ με 8,4% - Έκπληξη από Διαμαντοπούλου
Παγιώνεται στη δεύτερη θέση με ανεβασμένα ποσοστά το ΠΑΣΟΚ - Η Άννα Διαμαντοπούλου κάνει την έκπληξη και εισέρχεται στον β' γύρο των εσωκομματικών κόντρα στον Νίκο Ανδρουλάκη
Την στασιμότητα της Νέας Δημοκρατίας σε ποσοστά κάτω του 30%, λόγω των αλλεπάλληλων αστοχιών της κυβέρνησης Μητσοτάκη, καθώς και την κρίση εκπροσώπησης που διαπερνά το σύνολο του πολιτικού συστήματος αποτυπώνει η νέα δημοσκόπηση της Metron Analysis.
Παράλληλα, καταγράφεται η τάση παγίωσης του ΠΑΣΟΚ στη δεύτερη θέση, που συνοδεύεται από την ταυτόχρονη καθήλωση του ΣΥΡΙΖΑ σε μονοψήφια ποσοστά και τη συνακόλουθη κατάρρευση της νυν αξιωματικής αντιπολίτευσης στην 5η θέση.
Ως προς τα εσωτερικά τεκταινόμενα της Χαριλάου Τρικούπη, ο Νίκος Ανδρουλάκης παρουσιάζεται εκ νέου ως φαβορί, ενώ η Άννα Διαμαντοπούλου φαίνεται να κάνει την έκπληξη και να ακολουθεί στη δεύτερη θέση, εξασφαλίζοντας, έτσι, την είσοδό της στον β' γύρο των πράσινων καλπών.

1_842.JPG


Ειδικότερα, στην εκτίμηση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει 29,2%, ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ με το ανεβασμένο 17,2% και στην συνέχεια τρίτο έρχεται το Κομμουνιστικό Κόμμα με 10,6%, τέταρτη πλασάρεται η ΕΛ.ΛΥΣΗ με 9,9%, ενώ στην πέμπτη θέση εμφανίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ με ποσοστό 8,4%.
Ακολουθούν, η Φωνή Λογικής με 4,8%, η Πλεύση Ελευθερίας με 4,6%, η Νίκη με 3,4% και η Νέα Αριστερά με 3,2%
Εκτός Βουλής εμφανίζονται το ΜέΡΑ25 με 2,6% και η Ανταρσύα με 1,1%.

Πρόθεση ψήφου:

2_623.JPG

ΝΔ: 22,4%
ΠΑΣΟΚ: 13,2%
ΚΚΕ: 8,1%
Ελληνική Λύση: 7,6%
ΣΥΡΙΖΑ: 6,5%
Φωνή Λογικής: 3,7%
Πλεύση Ελευθερίας: 3,6%
Νίκη: 2,6%
Νέα Αριστερά: 2,5%
ΜέΡΑ25: 2%
Αδιευκρίνιστη ψήφος: 8,7%

ΠΑΣΟΚ: Σταθερό προβάδισμα Ανδρουλάκη - Έκπληξη από την Άννα Διαμαντοπούλου

3_369.JPG

Ενδιαφέρον παρουσιάζονται στα στοιχεία που παρουσιάζει η Metron Analysis για τα εσωκομματικά τεκταινόμενα του ΠΑΣΟΚ, καθώς είναι και η τελευταία δημοσκόπηση που δίδεται στο φως της δημοσιότητας πριν από το άνοιγμα της πράσινης κάλπης την ερχόμενη Κυριακή 6/10.
Ειδικότερα, ως προς την εκλογική προτίμηση των ψηφοφόρων που βρίσκονται κοντά στο ΠΑΣΟΚ το 24% επιλέγει ως επόμενο πρόεδρο του κόμματος τον Νίκο Ανδρουλάκη, το 22% την Άννα Διαμαντοπούλου, το 20% τον Χάρη Δούκα και το 18% τον Παύλο Γερουλάνο.
Οι άλλοι δύο υποψήφιοι για την προεδρία του κόμματος (Μιχάλης Κατρίνης και Νάντια Γιαννακοπούλου) μένουν σε ισχνά μονοψήφια ποσοστά
Το σκηνικό αλλάζει όταν ερωτώνται όσοι επιλέγουν το ΠΑΣΟΚ στην πρόθεση ψήφου και εκείνοι που το ψήφισαν στις τελευταίες εκλογές.
Εκεί επικρατεί και πάλι ο κ. Ανδρουλάκης με 36%, ωστόσο δεύτερος έρχεται ο Χάρης Δούκας και εισέρχεται στον δεύτερο γύρο με 19%, υποσκελίζοντας την κ. Διαμαντοπούλου που καταγράφει 17%.
Ακολουθεί ο Παύλος Γερουλάνος λίγο πιο πίσω με 16%.
Τέλος στην εκτίμηση ψήφου της πιο σημαντικής κατηγορίας, δηλαδή όσους δηλώνουν ότι θα πάνε δεδομένα να ψηφίσουν για επόμενο πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, ξεχωρίζει το «ντουέτο υποψηφιοτήτων» του Νίκου Ανδρουλάκη και της Άννας Διαμαντοπούλου.
Ειδικότερα, οι υποψήφιοι/ες συγκεντρώνουν:

Νίκος Ανδρουλάκης: 27%
Άννα Διαμαντοπούλου: 24%
Χάρης Δούκας: 20%
Παύλος Γερουλάνος: 20%
Νάντια Γιαννακοπούλου: 4%
Μιχάλης Κατρίνης: 2%

Τα σενάρια του β' γύρου:

4_200.JPG


Σαρώνει στην παράσταση νίκης ο Ανδρουλάκης

5_169.JPG

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης