Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Ρωσία αφαιρεί τους Ταλιμπάν από τη λίστα με τις τρομοκρατικές οργανώσεις – «Πολεμούν το ISIS που ενισχύεται από τη Δύση»

Η Ρωσία αφαιρεί τους Ταλιμπάν από τη λίστα με τις τρομοκρατικές οργανώσεις – «Πολεμούν το ISIS που ενισχύεται από τη Δύση»
«Eνεργούν ως κυβέρνηση στο Αφγανιστάν και οι σχέσεις μαζί τους πρέπει να οικοδομηθούν με βάση την πραγματικότητα» δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin
Η Ρωσία θέτει τους Ταλιμπάν εκτός του καταλόγου με τις τρομοκρατικές οργανώσεις.
«Η καθιέρωση πραγματικής συνεργασίας μέσω ειδικών υπηρεσιών είναι αμοιβαίου ενδιαφέροντος», δήλωσε ο διευθυντής της FSB Alexander Bortnikov, αναφέρει το Interfax.
Η απόφαση να αποκλειστούν οι Ταλιμπάν από τον κατάλογο των τρομοκρατικών οργανώσεων έχει ήδη ληφθεί στο ανώτατο επίπεδο, αλλά πρέπει να τηρηθούν οι νόμιμες διαδικασίες, δήλωσε ο Ρώσος προεδρικός Αντιπρόσωπος για το Αφγανιστάν, Zamir Kabulov.

Πολεμούν εναντίον του ISIS

Σύμφωνα με τον Bortnikov, οι Ταλιμπάν είναι έτοιμοι να πολεμήσουν την αφγανική πτέρυγα της τρομοκρατικής οργάνωσης ISIS γνωστή ως Vilayat Khorasan, «η οποία συνεχίζει να λαμβάνει υποστήριξη από τη Δύση που θέλει να τη χρησιμοποιήσει για ενέργειες κατά της Ρωσίας».
Οι Ταλιμπάν κατέλαβαν την εξουσία στο Αφγανιστάν τον Αύγουστο του 2021 σχεδόν χωρίς μάχη, αφού οι ΗΠΑ, οι σύμμαχοί τους και η κυβέρνηση που υποστήριζαν εγκατέλειψαν βιαστικά τη χώρα μετά από 20 χρόνια παρουσίας.
Μέχρι σήμερα, καμία χώρα στον κόσμο δεν έχει αναγνωρίσει τους Ταλιμπάν ως νόμιμη κυβέρνηση του Αφγανιστάν.
Ωστόσο, πολλές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας, της Κίνας και του Ιράν διατηρούν σχέσεις με εκπροσώπους τους.
Ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τον ενδεχόμενο αφαίρεσης των Ταλιμπάν από τη ρωσική λίστα τρομοκρατικών οργανώσεων, είπε πως «ενεργούν ως κυβέρνηση στο Αφγανιστάν και οι σχέσεις μαζί τους πρέπει να οικοδομηθούν με βάση την πραγματικότητα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης