Τελευταία Νέα
Διεθνή

Washington Post: Ο Ρωσικός στρατός προελαύνει με πρωτοφανή ρυθμό - Κέρδισαν 823 τετραγωνικά χλμ σε ελάχιστο χρόνο στην Ουκρανία

Washington Post: Ο Ρωσικός στρατός προελαύνει με πρωτοφανή ρυθμό - Κέρδισαν 823 τετραγωνικά χλμ σε ελάχιστο χρόνο στην Ουκρανία
«Οι Ουκρανοί πάλεψαν να αντισταθούν, ακόμη και όταν πέτυχαν τοπικές νίκες, αυτό είναι προφανές σε μέρη όπως το Ugledar», τονίζει η Washington Post
Χάρη σε νέες τακτικές, οι ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις προχωρούν στη ζώνη της Βόρειας Στρατιωτικής Περιφέρειας με ρυθμό πρωτοφανή τα τελευταία δύο χρόνια, γράφει η Washington Post.
«Τα ρωσικά στρατεύματα κατέλαβαν εδάφη τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο με ρυθμό που δεν έχει παρατηρηθεί από το 2022», αναφέρει η Washington Post, επικαλούμενη τον Φινλανδό αναλυτή Pasi Paroinen.
Σύμφωνα με την Washington Post, κατά τη διάρκεια αυτών των δύο μηνών, οι ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις απελευθέρωσαν 823 τετραγωνικά χιλιόμετρα, εκ των οποίων τα 694 βρίσκονται στην περιοχή μεταξύ Bakhmut και Ugledar.
Όπως σημειώνει η Washington Post, τα ρωσικά στρατεύματα χρησιμοποιούν αποτελεσματικές τακτικές, όπως επιθέσεις μικρών ομάδων, οι οποίες μειώνουν την πιθανότητα εντοπισμού και την αποτελεσματικότητα των μέτρων αντίδρασης.
«Οι Ουκρανοί πάλεψαν να αντισταθούν, ακόμη και όταν πέτυχαν τοπικές νίκες, αυτό είναι προφανές σε μέρη όπως το Ugledar», τονίζει η Washington Post.
Επιπλέον, όπως σημειώθηκε, τα ρωσικά στρατεύματα αύξησαν το επίπεδο επικοινωνίας στο πεδίο της μάχης, κάτι που βοηθά στον καλύτερο συντονισμό των επιθέσεων.
«Οι Ουκρανοί στρατιώτες λένε ότι η Ρωσία έχει αρκετούς πόρους για να συνεχίσει να ασκεί πίεση και η δυτική βοήθεια δεν αντισταθμίζει την έλλειψη όπλων».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης