Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σοκάρει η πρόβλεψη της CIA: Καταστροφικός πόλεμος πλήρους κλίμακας στη Μέση Ανατολή, εάν το Ισραήλ χτυπήσει το Ιράν

Σοκάρει η πρόβλεψη της CIA: Καταστροφικός πόλεμος πλήρους κλίμακας στη Μέση Ανατολή, εάν το Ισραήλ χτυπήσει το Ιράν
Ένας «πλήρους κλίμακας πόλεμος» είναι επικείμενος στη Μέση Ανατολή, εάν το Ισραήλ δεν συγκρατήσει την απάντησή του στις ιρανικές πυραυλικές επιθέσεις της 1ης Οκτωβρίου προειδοποιεί η CIA 
Tο Ιράν εκτόξευσε σχεδόν 200 βαλλιστικούς πυραύλους εναντίον στρατιωτικών και κατασκοπευτικών στόχων σε όλο το Ισραήλ την 1η Οκτωβρίου ως απάντηση σε μια σειρά ισραηλινών δολοφονιών ανώτερων ηγετών της Hamas της Ηezbollah και των Φρουρών της Επανάστασης (IRGC) από τον Ιούλιο.
Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Benjamin Netanyahu έχει δεσμευτεί να κάνει το Ιράν «να πληρώσει».
Ο ισραηλινός στρατός (IDF) προειδοποίησε το Σάββατο (5/10/2024) ότι η απάντησή του θα είναι «σοβαρή και σημαντική».

Πόλεμος πλήρους κλίμακας

Ένας «πλήρους κλίμακας πόλεμος» είναι επικείμενος στη Μέση Ανατολή, εάν το Ισραήλ δεν συγκρατήσει την απάντησή του στις ιρανικές πυραυλικές επιθέσεις της 1ης Οκτωβρίου, προειδοποίησε ο πρώην υπουργός Άμυνας της κυβέρνησης Obama και διευθυντής της CIA Leon Panetta.
«Υπάρχουν σκληρές δηλώσεις από όλες τις πλευρές αυτή τη στιγμή, αλλά η ουσία θα είναι τι θα συμβεί στρατιωτικά και αν το Ισραήλ μπορεί να περιορίσει πιθανώς την απάντησή του ή αν θα τελειώσει», είπε ο Panetta σε συνέντευξη στο MSNBC.
«Αν το Ισραήλ δεν συγκρατηθεί, τότε το Ιράν θα απαντήσει επίσης», προειδοποίησε.
Το Ισραήλ, είπε ο πρώην αξιωματούχος, «ποτέ δεν μπόρεσε να επιτύχει στρατιωτικά τους στόχους που επιδίωκε» και η επίγνωση αυτού του γεγονότος «θα μπορούσε να επηρεάσει μελλοντικές ενέργειες», σύμφωνα με τον Panetta, ο οποίος υπηρέτησε επίσης ως επικεφαλής του προσωπικού του Λευκού Οίκου μεταξύ 1994 και το 1997 επί προεδρίας Clinton.

Ο Netanyahu δεν εμπιστεύεται τον Biden

O πρώην υπουργός Άμυνας της κυβέρνησης Clinton, William Cohen, είπε στο Fox News ότι ο Νetanyahu «δεν έχει καμία εμπιστοσύνη στον Πρόεδρο Biden» και «δεν είναι πρόθυμος να μοιραστεί» πληροφορίες σχετικά με τις πιθανές ενέργειες του Τελ Αβίβ «από φόβο ότι μπορεί να τις αποκαλύψουμε εκ των προτέρων και να υπονομεύσει ή να σαμποτάρει το χτύπημα».
«Νομίζω ότι είναι λάθος η σκέψη του από την πλευρά του, αλλά υπάρχει μια τέτοια ένταση στη σχέση που νομίζω ότι την περιπλέκει», είπε ο Cohen.
Ο Biden εξέφρασε την αντίθεσή του στα αναφερόμενα ισραηλινά σχέδια να επιτεθεί στο πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν.
Ο Netanyahu έχει δεσμευτεί να κάνει το Ιράν να «πληρώσει» για το «μεγάλο λάθος» που έκανε επιτιθέμενος στο Ισραήλ με ένα μπαράζ βαλλιστικών πυραύλων την 1η Οκτωβρίου, υποδηλώνοντας ότι «το καθεστώς στην Τεχεράνη δεν κατανοεί την αποφασιστικότητά μας να υπερασπιστούμε τον εαυτό μας».
Οι Ιρανοί ηγέτες προειδοποίησαν το Ισραήλ να μην παίζει με την τύχη του, λέγοντας ότι η απάντηση της Τεχεράνης σε οποιαδήποτε περαιτέρω επίθεση θα ήταν ακόμη πιο αποφασιστική από το πυραυλικό μπαράζ της Τρίτης (1/10), που στόχευσε τις αεροπορικές βάσεις Nevatim και Tel Nof και τα κεντρικά γραφεία της Mossad και της Μονάδας 8200 του ισραηλινού σώματος πληροφοριών.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης