Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ηχηρό μήνυμα Orban στην ΕΕ: Ουγγαρία και Ιταλία δεν θα παραδοθούν ποτέ σε Βρυξέλλες και μετανάστες – Ήρωας ο Salvini

Ηχηρό μήνυμα Orban στην ΕΕ: Ουγγαρία και Ιταλία δεν θα παραδοθούν ποτέ σε Βρυξέλλες και μετανάστες – Ήρωας ο Salvini
«Είμαστε οι νόμιμοι διάδοχοι εκείνων που πολέμησαν για την ελευθερία το 1848 και δεν θα τα παρατήσουμε ποτέ - είτε στις Βρυξέλλες,είτε στους μετανάστες», τόνισε ο Orban
Ηχηρό μήνυμα στην ΕΕ για το μεταναστευτικό έστειλε ο Ούγγρος πρωθυπουργός Viktor Orban.
Τόνισε ότι η Ουγγαρία και η Ιταλία είναι οι δύο χώρες που μάχονται για την ελευθερία και ότι δεν θα «παραδοθούν ποτέ στις Βρυξέλλες, στις παγκόσμιες δυνάμεις και στους μετανάστες».
«Είμαστε οι νόμιμοι διάδοχοι εκείνων που πολέμησαν για την ελευθερία το 1848 και δεν θα τα παρατήσουμε ποτέ - είτε στις Βρυξέλλες,είτε στους μετανάστες», τόνισε ο Orban μιλώντας εκδήλωση του κόμματος Lega στην Ιταλία.

Ήρωας ο Salvini

Ο Orban εξήρε το έργο του αντιπροέδρου της ιταλικής κυβέρνησης και αρχηγού της Lega, Matteo Salvini λέγοντας ότι στην Ουγγαρία θεωρείται ήρωας για τη διασφάλιση των συνόρων της Ιταλίας και την προστασία της Ευρώπης και ως αληθινός πατριώτης που αξίζει να αναγνωρίζεται και να μην διώκεται.
Ο Salvini, ο οποίος στο παρελθόν διετέλεσε υπουργός Εσωτερικών της Ιταλίας, δικάστηκε το 2021.
Εκείνη την εποχή, δεν ήταν πια υπουργός, αλλά ήταν μέλος του κοινοβουλίου και το κόμμα του ήταν μέρος του κυβερνώντος συνασπισμού.

Διώξεις Salvini

Στα τέλη του 2021 επρόκειτο να ξεκινήσει μια δίκη και οι συνεδριάσεις της συχνά αναβάλλονταν.
Ως υπουργός Εσωτερικών ακολούθησε μια πολιτική καταπολέμησης της παράνομης μετανάστευσης.
Ο Salvini απαγόρευσε την είσοδο στα ιταλικά λιμάνια και την αποβίβαση 147 μεταναστών από πλοίο της ισπανικής μη κυβερνητικής οργάνωσης Open Arms.
Ως αποτέλεσμα της έρευνας, ο πολιτικός κατηγορήθηκε για παράνομες κρατήσεις και κατάχρηση εξουσίας.

Στην κεντρική πλατεία Βρυξελλών οι παράνομοι μετανάστες

Στις 2 Οκτωβρίου, ο Orban δήλωσε ότι η Ουγγαρία είναι έτοιμη να μεταφέρει λαθρομετανάστες στην κεντρική πλατεία των Βρυξελλών σε περίπτωση συνεχιζόμενης πίεσης στη Βουδαπέστη από την Ευρωπαϊκή Ένωση για το θέμα της καταπολέμησης της εισροής παράνομων μεταναστών.
Νωρίτερα, το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης επέβαλε πρόστιμο 200 εκατομμυρίων ευρώ στην Ουγγαρία καθώς και ημερήσιες πληρωμές 1 εκατομμυρίου ευρώ για άρνηση συμμόρφωσης με προηγούμενες δικαστικές αποφάσεις σχετικά με τους κανόνες στέγασης μεταναστών.
Όπως εξηγήθηκε στην απόφαση, η παραβίαση της νομοθεσίας της ΕΕ για το άσυλο από τη Βουδαπέστη αφορούσε τους περιορισμούς πρόσβασης στη διαδικασία διεθνούς προστασίας, την παράνομη κράτηση αιτούντων διεθνή προστασία σε ζώνες διέλευσης και τον μη σεβασμό του δικαιώματός τους να παραμείνουν στο ουγγρικό έδαφος εν αναμονή οριστικής απόφαση επί της προσφυγής τους, καθώς και παράνομης απομάκρυνσης διαμενόντων υπηκόων τρίτων χωρών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης