Τελευταία Νέα
Διεθνή

Φρουροί της Επανάστασης: Σε πλήρη στρατηγική ετοιμότητα το Ιράν να αντιμετωπίσει κάθε απειλή

Φρουροί της Επανάστασης: Σε πλήρη στρατηγική ετοιμότητα το Ιράν να αντιμετωπίσει κάθε απειλή
«Εάν επιλέξουν να πυροδοτήσουν πόλεμο στη Δυτική Ασία, το Ιράν θα σταθεί αποφασιστικά απέναντί τους», δήλωσε ο διοικητής του Ναυτικού του Σώματος των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης (IRGC), υποναύαρχος Alireza Tangsiri
Ο διοικητής του Ναυτικού του Σώματος των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης (IRGC), υποναύαρχος Alireza Tangsiri, τόνισε την ετοιμότητα των ιρανικών Ενόπλων Δυνάμεων να αντιμετωπίσουν τυχόν εχθρούς, συμπεριλαμβανομένου του Ισραηλινού πρωθυπουργού Benjamin Netanyahu.
Σε συνέντευξή του στο ιρανικό δίκτυο Al-Alam, ο Tangsiri τόνισε ότι το Ιράν έχει ολοκληρωμένα σχέδια για να αντιμετωπίσει όλα τα πιθανά σενάρια.
Καταδίκασε επίσης το ισραηλινό καθεστώς ότι τροφοδοτεί εντάσεις στην περιοχή μέσω επιθετικών και τρομοκρατικών ενεργειών στη Γάζα και τον Λίβανο, ενώ τόνισε τη στρατηγική ετοιμότητα του Ιράν να αντιμετωπίσει τυχόν απειλές.
Επισήμανε: «Προετοιμαζόμαστε για κάθε κατάσταση», προσθέτοντας ότι «ο ηγέτης της Ισλαμικής Επανάστασης [Sayyed Ali Khamenei] πάντα τόνιζε την ανάγκη για πλήρη ετοιμότητα και επαγρύπνηση σε κανονικές ή έκτακτες συνθήκες στην περιοχή, μεταξύ των οποίων το παιχνίδι του Netanyahu με φωτιά».
Ο διοικητής του IRGC αναφέρθηκε επίσης στη μεγάλης κλίμακας στρατιωτική παρέλαση του περασμένου μήνα που πραγματοποιήθηκε στο Ιράν κατά την έναρξη της Εβδομάδας Ιεράς Άμυνας. Τόνισε ότι το γεγονός έστειλε ένα σαφές μήνυμα στους εχθρούς: «Εάν επιλέξουν να πυροδοτήσουν πόλεμο στη Δυτική Ασία, το Ιράν θα σταθεί αποφασιστικά απέναντί τους».
Δήλωσε επίσης ότι «το Ισλάμ δεν μας επιτρέπει να επιτεθούμε σε καμία χώρα εκτός αν μας εισβάλουν».
Ωστόσο, επεσήμανε ότι οι εχθροί, οδηγούμενοι από την επιθυμία τους να πουλήσουν όπλα και να επεκτείνουν την παράνομη παρουσία τους στην περιοχή, προσπαθούν να παρουσιάσουν ψευδώς το Ιράν ως απειλή.
Ως εκ τούτου, εάν δεν θιγούν τα εθνικά και ισλαμικά μας συμφέροντα, δεν θα δείξουμε καμία αντίδραση, αλλά σε κάθε περίπτωση, θα υπερασπιστούμε τους καταπιεσμένους».
Σε μια αποκλειστική συνέντευξη για το δίκτυο Al Mayadeen, ο Fadavi είπε: «Εάν η κατοχική οντότητα κάνει λάθος, θα στοχεύσουμε όλες τις πηγές ενέργειας της, συμπεριλαμβανομένων των σταθμών παραγωγής ενέργειας, των διυλιστηρίων και των κοιτασμάτων φυσικού αερίου».
Τονίζει την αντίθεση μεταξύ του Ιράν και της ισραηλινής οντότητας, επισημαίνοντας ότι ενώ το Ιράν είναι μια μεγάλη χώρα με πολλά οικονομικά κέντρα, το «Ισραήλ» περιορίζεται σε μόλις τρεις σταθμούς παραγωγής ενέργειας και λίγα διυλιστήρια.

Σε εξέλιξη η επιχείρηση True Promise 2

Την Τρίτη (1/10), στο πλαίσιο της Επιχείρησης True Promise 2 (Αληθινή Υπόσχεση) του Ιράν, δεκάδες πύραυλοι φέρεται να έπληξαν τον στόχο τους, με αναφορές να αναφέρουν ότι περισσότεροι από 400 πύραυλοι και βλήματα είχαν εκτοξευθεί από το Ιράν προς τα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη.
Σειρήνες ήχησαν σε όλη την κατεχόμενη Παλαιστίνη καθώς ιρανικά μέσα ενημέρωσης ανακοίνωσαν ότι η ιρανική απάντηση στην ισραηλινή επιθετικότητα είχε ξεκινήσει.
Το IRGC εξέδωσε μια δήλωση μετά την έναρξη της απάντησης, λέγοντας ότι «Έχουμε βάλει στο στόχαστρο την καρδιά των κατεχόμενων εδαφών ως απάντηση στη δολοφονία των μαρτύρων Haniyeh, Sayyed Hassan Nasrallah και Nilforooshan».
Στη δήλωση αναφέρεται περαιτέρω, προειδοποιώντας το Ισραήλ: «Εάν το σιωνιστικό καθεστώς απαντήσει στην ιρανική επιχείρηση, θα αντιμετωπίσει βίαιες συνέπειες».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης