Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Συμμαχία Ελλάδας - Γερμανίας και στο πράσινο υδρογόνο - Νέο πρόγραμμα μέσα στο 2024

Συμμαχία Ελλάδας - Γερμανίας και στο πράσινο υδρογόνο - Νέο πρόγραμμα μέσα στο 2024
Το κοινό project Ελλάδας και Γερμανίας θα εστιάσει σε τεχνολογίες που αφορούν τη χρήση υδρογόνου για την παραγωγή ενέργειας στη βιομηχανία, τις μεταφορές αλλά και σε σταθερές εφαρμογές
Τα σχέδια της ενεργειακής συνεργασίας των δύο χωρών εκτός από τη μεγάλη ηλεκτρική διασύνδεση (Green Aegean Interconnector) που θα «τρέξουν» ο ΑΔΜΗΕ και οι Διαχειριστές των συστημάτων μεταφοράς ενέργειας Αυστρίας και Γερμανίας (TenneT) επεκτείνονται και στο υδρογόνο.

Η αρχή ξεκινά με ένα κοινό φιλόδοξο πρόγραμμα για την ανάπτυξη τεχνολογιών και συστημάτων υδρογόνου, αλλά και κλιματικά ουδέτερων καυσίμων, προϋπολογισμού 4 εκατ. ευρώ. Το ανακοίνωσε προσφάτως μιλώντας στο συνέδριο του Πανεπιστημίου Αθηνών για τις «Επενδύσεις Περιβαλλοντικού και Κοινωνικού Αποτυπώματος» η υφυπουργός Ανάπτυξης κυρία Ζωή Ράπτη.

Το νέο πρόγραμμα, του οποίου η προκήρυξη (κοινή και στις δύο χώρες) θα δημοσιευθεί έως τα τέλη του 2024 θα επικεντρωθεί στα υλικά που προορίζονται για τις τεχνολογίες της παραγωγής, της μεταφοράς και της αποθήκευσης συμπεριλαμβανομένης της συμπίεσης και της χρήσης υδρογόνου, με στόχο την παραγωγή πράσινου υδρογόνου και την ανάπτυξη καινοτόμων τεχνολογιών παραγωγής του. Έμφαση θα δοθεί και στον συνδυασμό τεχνολογιών για τη βιώσιμη παροχή νερού ως βασική πρώτη ύλη ή άλλων μορφών διάσπασης του νερού.

Διαβάστε περισσότερα στο www.worldenergynews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης