Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρεκόρ - Οι ΗΠΑ έδωσαν 17,9 δισ στο Ισραήλ σε έναν χρόνο – Στα 251,2 δισ η βοήθεια από το 1959

Ρεκόρ - Οι ΗΠΑ έδωσαν 17,9 δισ στο Ισραήλ σε έναν χρόνο – Στα 251,2 δισ η βοήθεια από το 1959
Τα 17,9 δισ που έδωσαν οι ΗΠΑ στο Ισραήλ είναι το μεγαλύτερο ποσό βοήθειας μέσα σε έναν χρόνο
Το ποσό ρεκόρ των 17,9 δισεκατομμυρίων δολαρίων έχουν προσφέρει ως βοήθεια στο Ισραήλ οι ΗΠΑ μέσα σε έναν χρόνο, και συγκεκριμένα από την εισβολή της Hamas στις 7 Οκτωβρίου του 2023.
Σύμφωνα με δημοσίευμα του Associated Press που επικαλείται μελέτη του Cost of War του Πανεπιστημίου Brown, το Ισραήλ αποτελεί τον μεγαλύτερο αποδέκτη της στρατιωτικής βοήθειας από τις ΗΠΑ σε παγκόσμιο επίπεδο, καθώς από το 1959 οι Ισραηλινοί έχουν λάβει ως βοήθεια 251,2 δισεκατομμύρια δολάρια.
Τα 17,9 δις που έδωσαν οι Αμερικάνοι από τις 7/10/2023 είναι το μεγαλύτερο ποσό στρατιωτικής βοήθειας που έχει δοθεί στο Ισραήλ στη διάρκεια ενός έτους.
Το πακέτο βοήθειας περιλάμβανε στρατιωτική χρηματοδότηση, πωλήσεις όπλων και μεταφορά στρατιωτικού χρησιμοποιημένου εξοπλισμού.
Τα περισσότερα από τα αμερικανικά όπλα που παραδόθηκαν κατά τη διάρκεια του έτους ήταν μια ευρεία γκάμα πυρομαχικών - από βλήματα πυροβολικού μέχρι καταστροφείς καυσίμων.
Σημειώνεται ότι άλλα 4,86 δισεκατομμύρια δολάρια δαπανήθηκαν για την επέκταση του εύρους των αμερικανικών στρατιωτικών επιχειρήσεων στην περιοχή, συμπεριλαμβανομένης μιας εκστρατείας για την προστασία των εμπορικών πλοίων από επιθέσεις των Houthis.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης