Τελευταία Νέα
Διεθνή

Εκτός ελέγχου η Hillary Clinton – Μετά τις ποινικές διώξεις, ζητά έλεγχο των social media, διότι θα χαθεί η εξουσία τους

Εκτός ελέγχου η Hillary Clinton – Μετά τις ποινικές διώξεις, ζητά έλεγχο των social media, διότι θα χαθεί η εξουσία τους
«Θα χάσουμε τον απόλυτο έλεγχο» εάν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σταματήσουν να λογοκρίνουν περιεχόμενο, είπε η Clinton
Σχετικά Άρθρα
Καθώς η «Αυτοκρατορία του Ψέματος» καταρρέει, η Hillary Clinton προειδοποιεί: «Θα χάσουμε τον απόλυτο έλεγχο» εάν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σταματήσουν να λογοκρίνουν περιεχόμενο.
Προ λίγων ημερών, η Clinton ζήτησε να κατηγορηθεί ποινικά όποιος διαδίδει «παραπληροφόρηση» ως «καλύτερο αποτρεπτικό μέσο», εν όψει των αμερικανικών εκλογών.
Συγκεκριμένα, η πρώην υπουργός Εξωτερικών είπε στο MSNBC, ότι οι Αμερικανοί που «εμπλέκονται» σε «προπαγάνδα» - παρόμοια με αυτή που οδήγησε τους Ρώσους στην «ενίσχυση του Trump» το 2016 - θα πρέπει να αντιμετωπίσουν ποινική δίωξη.

Τι παραδέχονται τα mainstream μέσα

Πριν από περίπου εννέα μήνες, ο αρχισυντάκτης της WSJ παραδέχτηκε στο Νταβός ότι τα κατεστημένα μέσα ενημέρωσης δεν είχαν πλέον το μονοπώλιο στις πληροφορίες.
Με άλλα λόγια, οι εκστρατείες παραπληροφόρησης δεν λειτουργούσαν πλέον.
"Είμασταν κύριοι των ειδήσεων. Ήμασταν οι φύλακες των πυλώνων, καθώς και των γεγονότων...
Αλλά σήμερα, οι άνθρωποι μπορούν να στραφούν σε διάφορες πηγές για τις ειδήσεις.
Και είναι πολλοί πλέον που αναρωτιούνται για το τι είμαστε λέγοντας», είπε η Emma Tucker του WSJ EIC.


Προς τα τέλη Σεπτεμβρίου, οι διάφορες ακροαριστερές ελίτ και οι θιασώτες των MSM εξοργίζονται από την πλατφόρμα X του 'ελεύθερου λόγου' του Elon Musk.
Ο πρώην προεδρικός απεσταλμένος για το κλίμα, John Kerry, εξέφρασε την απογοήτευσή του στους συμπατριώτες της παγκοσμιοποίησης σε εκδήλωση του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στη Νέα Υόρκη κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών.
"Η Πρώτη μας Τροποποίηση αποτελεί σημαντικό μπλοκ στην ικανότητα να μπορούμε να διακρίνουμε την παραπληροφόρηση από την πληροφόρηση.
Αυτό που χρειαζόμαστε είναι να κερδίσουμε...το δικαίωμα να κυβερνάμε κερδίζοντας αρκετές ψήφους ώστε μπορούμε να εφαρμόσουμε την αλλαγή», είπε ο Kerry.
Και τώρα, η Hillary Clinton είπε στον παρουσιαστή του CNN, Michael Smerconish, ότι οι εταιρείες κοινωνικών μέσων πρέπει να μετριάζουν το περιεχόμενο στις πλατφόρμες τους διαφορετικά «χάσουμε τον απόλυτο έλεγχο».
«Μπορούμε να δούμε την πολιτεία της Καλιφόρνια, την πολιτεία της Νέας Υόρκης, νομίζω ότι κάποιες άλλες πολιτείες έχουν επίσης λάβει μέτρα», είπε η Clinton στο CNN, προσθέτοντας, «Αλλά χρειαζόμαστε εθνική δράση και δυστυχώς, το Κογκρέσο μας ήταν δυσλειτουργικό όταν έρχεται να αντιμετωπίσει αυτές τις απειλές στα παιδιά μας».

Τι ζητά η Clinton

Η Clinton ζήτησε να καταργηθεί το άρθρο 230 του νόμου περί επικοινωνιών, το οποίο προστατεύει τις πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης από την ευθύνη για περιεχόμενο τρίτων.
«Θα έπρεπε, κατά την άποψή μου, να καταργήσουμε το Άρθρο 230, το οποίο έδωσε ασυλία στις πλατφόρμες στο Διαδίκτυο επειδή θεωρήθηκε ότι ήταν απλώς μεταβιβάσεις, ότι δεν θα έπρεπε να κρίνονται για το περιεχόμενο που δημοσιεύεται », είπε η Clinton.
«Αλλά γνωρίζουμε τώρα ότι αυτή ήταν μια υπερβολικά απλή άποψη, ότι εάν οι πλατφόρμες, είτε είναι Facebook είτε Twitter/X είτε Instagram ή TikTok, όποιες κι αν είναι, αν δεν εποπτεύουν και δεν παρακολουθούν το περιεχόμενο, χάνουμε τον απόλυτο έλεγχο", προειδοποίησε, σημειώνοντας, "και δεν είναι μόνο οι κοινωνικές και ψυχολογικές επιπτώσεις, είναι η πραγματική ζωή."
Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι η Clinton και οι οπαδοί του προοδευτικού ακροαριστερού καθεστώτος μισούν την ελευθερία του λόγου, ακόμα καλύτερα, πιο απλά, περιφρονούν τις δυτικές αξίες.
Αυτοί είναι οι ίδιοι που υποστηρίζουν τα ανοιχτά σύνορα.
Επίσης, τον περασμένο μήνα, η Clinton ζήτησε να κατηγορηθεί ποινικά όποιος διαδίδει «παραπληροφόρηση» ως «καλύτερο αποτρεπτικό μέσο» πριν από τις εκλογές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης