Τελευταία Νέα
Διεθνή

Απίστευτη καινοτομία από το Ντουμπάι - Βραδινές παραλίες με τεράστιους προβολείς και ναυαγοσώστες με... κιάλια νυχτερινής όρασης

Απίστευτη καινοτομία από το Ντουμπάι - Βραδινές παραλίες με τεράστιους προβολείς και ναυαγοσώστες με... κιάλια νυχτερινής όρασης
Κοσμοσυρροή στις νυχτερινές παραλίες του  Ντουμπάι...
Οι παραλίες καίγονται από τις υψηλές θερμοκρασίες στο Ντουμπάι, το οποίο αποφάσει να προβεί σε μια καινοτόμο λύση: το άνοιγμα τους τη νύχτα, με προβολείς και ναυαγοσώστες που φέρουν κιάλια νυχτερινής όρασης.
Η πόλη έχει τώρα περισσότερα από 800 μέτρα καθορισμένων νυχτερινών παραλιών εξοπλισμένες με δίχτυα καρχαριών και φωτισμένες από γιγάντιους, φωτεινούς προβολείς.
Η ιδέα, σε μια από τις πιο ζεστές περιοχές του κόσμου, με τις θερμοκρασίες να ανεβαίνουν όλο και πιο ψηλά λόγω της κλιματικής αλλαγής, έχει αποδειχθεί δημοφιλής – περισσότεροι από 1 εκατομμύριο άνθρωποι έχουν επισκεφθεί τις νυχτερινές παραλίες από πέρυσι, δήλωσε ένας αξιωματούχος.

Ποιος... πόλεμος;

Ακόμη και αν ένα μεγάλο μέρος της περιοχής να ανησυχεί με τη διευρυνόμενη σύγκρουση που φέρνει το Ισραήλ ενάντια στη Χαμάς, τη Χεζμπολάχ και το Ιράν, τον τεράστιο γείτονα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, οι νυχτερινές παραλίες παραμένουν πολυσύχναστες τα βράδια του Σαββατοκύριακου.
"Η θερμοκρασία πέφτει το βράδυ μετά τη δύση του ήλιου. Έτσι, ναι, είναι καταπληκτικό", είπε ο Mohhamend, 32 ετών, από το Πακιστάν, ο οποίος έφερε τα παιδιά του να απολαύσουν τη θάλασσα χωρίς να χρειάζεται να ανησυχούν για τον φλεγόμενο ήλιο του Κόλπου.

95qr2meg_dubai-beach-at-night_625x300_06_October_24-681x419.webp

Ακραίος καιρός

Το Ντουμπάι συνήθιζε να αδειάζει το καλοκαίρι καθώς οι εκπατρισμένοι έφευγαν από τη ζέστη κατά σωρό, είπε η Manuela Gutberlet, ερευνήτρια τουρισμού στο Πανεπιστήμιο της Breda στην Ολλανδία.
Αλλά με αξιοθέατα όπως το ψηλότερο κτίριο στον κόσμο, γιγάντια εμπορικά κέντρα και εσωτερικά λούνα παρκ, έχει γίνει «ένας αστικός προορισμός όλο το χρόνο», προσελκύοντας περισσότερους από 17 εκατομμύρια επισκέπτες πέρυσι, είπε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης