Τελευταία Νέα
Διεθνή

Καρφιά Fico στην ΕΕ: Θα καταλάβετε τι προτείνετε όταν πύραυλοι μεγάλου βεληνεκούς προσγειωθούν... στις Βρυξέλλες

Καρφιά Fico στην ΕΕ: Θα καταλάβετε τι προτείνετε όταν πύραυλοι μεγάλου βεληνεκούς προσγειωθούν... στις Βρυξέλλες
Νωρίτερα, ο Fico επεσήμανε ότι οι βουλευτές του κόμματός του Smer-SD δεν θα υποστήριζαν την ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ στο κοινοβούλιο
Ο Σλοβάκος πρωθυπουργός Robert Fico επέκρινε με σφοδρότητα τους Ευρωπαίους αξιωματούχους που ζητούν να επιτραπεί στην Ουκρανία να εκτοξεύει όπλα μεγάλου βεληνεκούς στη Ρωσία και πρότεινε -σε καθ'όλα καυστικό τόνο-, αντ' αυτού να χτυπηθούν οι Βρυξέλλες με τέτοιους πυραύλους.
«Κάποια μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου μιλούν με την ευκολία του ανοιξιάτικου αέρα για πυραύλους μεσαίου βεληνεκούς, πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς. Ίσως ένας τέτοιος πύραυλος θα μπορούσε να σπάσει το σιντριβάνι στις Βρυξέλλες για να καταλάβουν για τι μιλούν όλοι», επεσήμανε ο επικεφαλής της κυβέρνησης της Σλοβακίας.
Νωρίτερα, ο Fico επεσήμανε ότι οι βουλευτές του κόμματός του Smer-SD δεν θα υποστήριζαν την ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ στο κοινοβούλιο.
Τόνισε ότι η ένταξη στο ΝΑΤΟ δεν μπορεί να επιτευχθεί μόνο με την υποστήριξη μιας ομάδας ανθρώπων.
Υπενθύμισε ότι αυτό απαιτεί επικύρωση από μια ολόκληρη χώρα.
Επισημαίνεται ότι προσφάτως, πλήθος ευρωπαίων αξιωματούχων -συμπεριλαμβανομένου του Ύπατου Εκπροσώπου Borrell- έχουν υποστηρίξει τα πλήγματα βαθιά σε ρωσικά εδάφη από την πλευρά της Ουκρανίας, με τη χρήση δυτικών όπλων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης