Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το Ισραήλ κηρύσσει 4 περιοχές «κλειστή στρατιωτική ζώνη» στα σύνορα με τον Λίβανο - Hezbollah: Δεν χτυπάμε κοντά σε ειρηνευτικές δυνάμεις

Το Ισραήλ κηρύσσει 4 περιοχές «κλειστή στρατιωτική ζώνη» στα σύνορα με τον Λίβανο - Hezbollah: Δεν χτυπάμε κοντά σε ειρηνευτικές δυνάμεις
Η δήλωση ήρθε μια ημέρα αφότου η UNIFIL είχε προειδοποιήσει ότι οι επιχειρήσεις του Ισραήλ κοντά στη θέση τους στο Maroun al Ras ήταν «εξαιρετικά επικίνδυνες»
Σχετικά Άρθρα
Ο ισραηλινός στρατός κήρυξε τέσσερις περιοχές «κλειστή στρατιωτική ζώνη» στα βορειοδυτικά σύνορα της χώρας με τον Λίβανο.
"Μετά από αξιολόγηση της κατάστασης, οι περιοχές Rosh HaNikra, Shlomi, Hanita και Arab al Aramshe στο βόρειο Ισραήλ θα κηρυχτούν κλειστή στρατιωτική ζώνη από τις 22:00 την Δευτέρα (7/10/2024).
Η είσοδος σε αυτήν την περιοχή απαγορεύεται", δήλωσε ο στρατός.

Η Hezbollah διέταξε τους μαχητές να μην επιτεθούν στα ισραηλινά στρατεύματα κοντά σε ειρηνευτικές δυνάμεις

Η Hezbollah ανακοίνωσε ότι έδωσε εντολή στους μαχητές της να μην επιτεθούν στα ισραηλινά στρατεύματα που πρόσφατα κινήθηκαν πίσω από μια ειρηνευτική θέση του ΟΗΕ κοντά σε ένα λιβανέζικο συνοριακό χωριό.
Η δήλωση ήρθε μια ημέρα αφότου η UNIFIL είχε προειδοποιήσει ότι οι επιχειρήσεις του Ισραήλ κοντά στη θέση τους στο Maroun al Ras ήταν «εξαιρετικά επικίνδυνες» και έθεταν σε κίνδυνο την ασφάλειά τους, προσθέτοντας ότι είχε επανειλημμένα ενημερώσει το Ισραήλ για τις ανησυχίες τους.
Η Hezbollah ανέφερε «ασυνήθιστη κίνηση των ισραηλινών εχθρικών δυνάμεων πίσω από μια θέση UNIFIL, στα περίχωρα του συνοριακού χωριού Μαρούν αλ Ρας».
Διέταξε τους μαχητές «να μην αναλάβουν δράση... για να διαφυλάξουν τις ζωές των ανθρώπων», αναφέροντας στη δήλωσή της έναν διοικητή πεδίου.
Η ομάδα κατηγόρησε το Ισραήλ ότι «προσπαθεί να χρησιμοποιήσει τις δυνάμεις της UNIFIL ως ανθρώπινες ασπίδες».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης