Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κάτι ετοιμάζουν - Συμμαχία Ανεξαρτήτων: Νέο ξεκίνημα για τους ανεξάρτητους Βουλευτές του Πατριωτικού χώρου με σχέδιο...

tags :
Κάτι ετοιμάζουν - Συμμαχία Ανεξαρτήτων: Νέο ξεκίνημα για τους ανεξάρτητους Βουλευτές του Πατριωτικού χώρου με σχέδιο...
Την ημέρα έναρξης της νέας κοινοβουλευτικής περιόδου επέλεξαν ορισμένοι εκ των ανεξαρτήτων βουλευτών που ανήκουν στην πατριωτική πτέρυγα για να ανακοινώσουν τις προθέσεις τους εις ότι αφορά το κοινοβουλευτικό τους μέλλον.
Ο βουλευτής Κωνσταντίνος Φλώρος, ανήγγειλε μέσα από αναρτήσεις του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, την έναρξη συνεργασίας και τη χάραξη κοινής πορείας με τους ανεξάρτητους βουλευτές Δημητροκάλλη, Μανούσο και Βαλτογιάννη.
Με τη σειρά του, ο ανεξάρτητος βουλευτής Γεώργιος Μανούσος ανέφερε ότι οι τέσσερις βουλευτές θα παρουσιάζουν συντονισμένα το κοινοβουλευτικό τους έργο και τις λοιπές δραστηριότητες τους μέσα από τη νέα ιστοσελίδα:
https://simmaxia-news.blogspot.com/

Και οι τέσσερις εξελέγησαν με το κόμμα των Σπαρτιατών, μετά από λίγους μήνες όμως απομακρύνθηκαν και συνέχισαν την πορεία τους ως ανεξάρτητοι.
Εννιά οι κοινοβουλευτικές ομάδες και δεκατέσσερις οι ανεξάρτητοι βουλευτές.

Θα δούμε διψήφιο αριθμό κοινοβουλευτικών ομάδων στο κοντινό μέλλον;

Έχουμε ήδη δει να συμβαίνουν πρωτοφανείς καταστάσεις κατά τη διάρκεια της τρέχουσας κοινοβουλευτικής περιόδου, αφού πλέον το κοινοβούλιο αριθμεί 14 ανεξάρτητους βουλευτές και 9 κοινοβουλευτικές ομάδες, πράγματα που δεν έχουν συμβεί ποτέ ξανά στο παρελθόν.
Πέρα από τους τέσσερις βουλευτές που ανακοίνωσαν την έναρξη της συνεργασίας τους, από τους 10 εναπομείναντες ανεξάρτητους οι 4 προέρχονται από τον πατριωτικό χώρο.
Τρεις από το κόμμα των Σπαρτιατών και ένας από την Ελληνική Λύση.
Συνολικά αθροίζονται 8 ανεξάρτητοι βουλευτές προερχόμενοι από πατριωτικά κόμματα, όταν η δημιουργία νέας κοινοβουλευτικής ομάδας απαιτεί την ύπαρξη δέκα τουλάχιστον βουλευτών.
Από την εξίσωση ίσως θα πρέπει να αφαιρέσουμε τον ανεξάρτητο βουλευτή Χάρη Κατσιβαρδά, ο οποίος τους τελευταίους μήνες στηρίζει στην πλειοψηφία τους τα κυβερνητικά νομοσχέδια.
Τι μπορεί να μας επιφυλάσσει το μέλλον και που ακριβώς αποσκοπεί η νέα αυτή συμμαχία των τεσσάρων θα αποκαλυφθεί…
Πρόκειται για μια κίνηση τακτικής που θα τους επιτρέψει απλά να ενισχύσουν την κοινοβουλευτική τους παρουσία;
Δημιουργείται τη στιγμή αυτή ένας νέος πολιτικός φορέας στον πατριωτικό χώρο, ο οποίος πρόκειται να αποκαλυφθεί στο κοντινό μέλλον;
Υπάρχει περίπτωση να δούμε να υλοποιείται εκείνο που μόλις πριν λίγα χρόνια φάνταζε αδιανόητο, η ύπαρξη διψήφιου αριθμού κοινοβουλευτικών ομάδων στο Ελληνικό κοινοβούλιο;
Πολλά τα ερωτήματα που περιμένουν απαντήσεις.
Το μόνο σίγουρο είναι ότι με την κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα περισσότερα κόμματα και με τον αριθμό των ανεξαρτήτων συνεχώς να αυξάνεται, η νέα κοινοβουλευτική περίοδος αναμένεται ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα, κρύβοντας πιθανώς καινούριες εκπλήξεις όσον αφορά τη σύνθεση του Ελληνικού κοινοβουλίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης