Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σταύρου Ατλαμάζογλου (National Interest): Η απώλεια του Ugledar μεγάλη οπισθοδρόμηση για τον Ουκρανικό στρατό

Σταύρου Ατλαμάζογλου (National Interest): Η απώλεια του Ugledar μεγάλη οπισθοδρόμηση για τον Ουκρανικό στρατό
Κατά τη γνώμη του, τώρα ο ουκρανικός στρατός θα πρέπει να διασφαλίσει ότι οι ρωσικές δυνάμεις δεν θα επωφεληθούν από την πτώση του Ugledar «και θα δημιουργήσουν μια επιχειρησιακή σημαντική προέλαση στην ευρύτερη περιοχή»
Η απελευθέρωση της πόλης Ugledar από τα ρωσικά στρατεύματα ήταν «μια μεγάλη οπισθοδρόμηση» για τις ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας, έγραψε ο Αμερικανός αμυντικός δημοσιογράφος και βετεράνος του ελληνικού στρατού Σταύρος Ατλαμάζογλου σε άρθρο του για το The National Interest.
«Οι ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν τη στρατηγικής σημασίας πόλη Ugledar στην περιοχή Donbas, σηματοδοτώντας μια σημαντική οπισθοδρόμηση για τον ουκρανικό στρατό.
Μετά από περισσότερα από δύο χρόνια αμφισβήτησης της πόλης, οι ουκρανικές δυνάμεις αποσύρθηκαν για να αποφύγουν την περικύκλωση».
«Το ψηλό έδαφος της πόλης την έκανε μια βασική αμυντική θέση για την Ουκρανία, αλλά οι επίμονες ρωσικές επιθέσεις οδήγησαν τελικά στην πτώση της», τόνισε ο Σταύρος Ατλαμάζογλου.
Κατά τη γνώμη του, τώρα ο ουκρανικός στρατός θα πρέπει να διασφαλίσει ότι οι ρωσικές δυνάμεις δεν θα επωφεληθούν από την πτώση του Ugledar «και θα δημιουργήσουν μια επιχειρησιακή σημαντική προέλαση στην ευρύτερη περιοχή».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης