Τελευταία Νέα
Διεθνή

Trump: Η Harris μπορεί να οδηγήσει το Ισραήλ σε κατάρρευση – Μόνο εγώ μπορώ να το σώσω

Trump: Η Harris μπορεί να οδηγήσει το Ισραήλ σε κατάρρευση – Μόνο εγώ μπορώ να το σώσω
«Η επίθεση της 7ης Οκτωβρίου δεν θα είχε συμβεί ποτέ αν ήμουν πρόεδρος», είπε ο Trump
Η δική του εκλογή ή η ήττα τον Νοέμβριο είναι που θα σηματοδοτήσει «την πιο σημαντική μέρα στην ιστορία του Ισραήλ».
Αυτό ανέφερε ο υποψήφιος πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump, μιλώντας σε εκδήλωση για τον εορτασμό της επετείου ενός έτους από την επίθεση της Hamas στο Ισραήλ.
«Αν θέλετε να μάθετε την αλήθεια, το πιστεύω», είπε ο Trump καταχειροκροτούμενος, χαρακτηρίζοντας τη νίκη της Harris το 2024 ως υπαρξιακή απειλή για το Ισραήλ.
«Αν δεν κερδίσουμε αυτές τις εκλογές, υπάρχουν τεράστιες συνέπειες για όλα».
Οι δηλώσεις του πρώην προέδρου στο κλαμπ του γκολφ στο Μαϊάμι έγιναν καθώς ο ίδιος και η Δημοκρατική αντίπαλή του, η Αντιπρόεδρος Καμάλα Harris, εμφανίστηκαν ο καθένας στους εορτασμούς της πιο φονικής επίθεσης στους Εβραίους από το Ολοκαύτωμα.
Όμως, ενώ ο Trump και η Harris αποχώρησαν και οι δύο από την εκστρατεία για τις επίσημες εκδηλώσεις, ο πρώην πρόεδρος κατηγόρησε για άλλη μια φορά τη Δημοκρατική κυβέρνηση, για τις φρικαλεότητες που συνέβησαν πριν από ένα χρόνο.
«Η επίθεση της 7ης Οκτωβρίου δεν θα είχε συμβεί ποτέ αν ήμουν πρόεδρος», είπε ο Trump.
«Τα τελευταία δύο χρόνια απέδειξαν ότι η αδυναμία γεννά μόνο βία και πόλεμο».
Η Harris μίλησε στο Ναυτικό Παρατηρητήριο όπου χαρακτήρισε τη σφαγή «καθαρό κακό», προτρέποντας «ο κόσμος να μην ξεχάσει ποτέ» τι συνέβη.
Αυτή και ο σύζυγός της Doug Emhoff, ο πρώτος Εβραίος σύντροφος ενός προέδρου ή αντιπροέδρου, φύτεψαν μια ροδιά «για να υπενθυμίσουν στους μελλοντικούς αντιπροέδρους» να «μην εγκαταλείψουν τον στόχο της ειρήνης, της αξιοπρέπειας και της ασφάλειας για όλους».
Ο Trump ισχυρίστηκε ότι «το αντι-εβραϊκό μίσος έχει επιστρέψει ακόμη και εδώ στην Αμερική» και είναι «μέσα στις τάξεις του Δημοκρατικού Κόμματος ειδικότερα».
Είπε ότι το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα «δεν έχει μολυνθεί από αυτή τη φρικτή ασθένεια και δεν θα περάσει όσο εγώ είμαι επικεφαλής», παρόλο που ο υποψήφιος που υποστήριξε για κυβερνήτης της Βόρειας Καρολίνας, Mark Robinson, είναι επί του παρόντος εμπλεκόμενος σε σκάνδαλο εν μέρει για υποτιθέμενα αντισημιτικά σχόλια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης