Τελευταία Νέα
Πολιτική

Λατινοπούλου: Η αντιμετώπιση του λαθρομεταναστευτικού απαιτεί συνολική Ευρωπαϊκή παρέμβαση

Λατινοπούλου: Η αντιμετώπιση του λαθρομεταναστευτικού απαιτεί συνολική Ευρωπαϊκή παρέμβαση
"Είναι θέμα επιβίωσης να κάνουμε τα σύνορα της Ευρώπης αληθινά φρούρια", τόνισε η Α. Λατινοπούλου
"Η παραβίαση της συνθήκης Σέγκεν από τη Γερμανία και το κλείσιμο των συνόρων της είναι υποκριτική και κυρίως επικίνδυνη.
Αν όλη η Ευρωπαϊκή ήπειρος υποφέρει από τους λαθρομετανάστες, υποφέρει ακριβώς λόγω της πολιτικής της Γερμανίας και της Μerkel", τόνισε η ευρωβουλευτής και πρόεδρος της "Φωνής Λογικής", Αφροδίτη Λατινοπούλου, στην πρώτη ομιλία της στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου για τη Σένγκεν και το Λαθρομεταναστευτικό.
Όπως ανέφερε η κα Λατινοπούλου, "η Ελλάδα, αλλά και άλλες μεσογειακές χώρες, έχουν ήδη επωμιστεί δυσανάλογο βάρος λόγω της γεωγραφικής τους θέσης. Η σημερινή στάση, πρωτίστως της Γερμανίας να βρίσκει νομικά παραθυράκια για να αποφύγει τις ευθύνες της, είναι απαράδεκτη".
Υπογράμμισε πως "η αντιμετώπιση του λαθρομεταναστευτικού απαιτεί συνολική Ευρωπαϊκή παρέμβαση και ως προς τον βρόμικο ρόλο της Τουρκίας".
"Είναι θέμα επιβίωσης να κάνουμε τα σύνορα της Ευρώπης αληθινά φρούρια. Ας αφήσουμε επιτέλους ελεύθερη τη FRONTEX να κάνει τη δουλειά της και να δώσουμε ένα ισχυρό μήνυμα "ως εδώ, φτάνει!". Δεν χωράνε άλλοι λαθρομετανάστες στην Ευρώπη.
Στο πλαίσιο αυτό καλώ την Ε.Ε. να νομολογήσει πως όποιος προσπαθεί να εισβάλει παράνομα στα εδάφη της, θα χάνει για πάντα το δικαίωμα ασύλου. Όποιος κατορθώνει να περάσει παράνομα, θα συλλαμβάνεται και θα κρατείται σε κλειστά κέντρα ως την απέλασή του", επισήμανε.
"Η Ευρώπη που ξέρουμε χάνεται και μεις ασχολούμαστε με χάρτινα καλαμάκια και πράσινα άλογα. Καιρός να ξυπνήσουμε", κατέληξε η κα Λατινοπούλου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης