Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ανατροπή με τη Nintendo - H Σαουδική Αραβία μείωσε τη συμμετοχή της, αντί να την αυξήσει

Ανατροπή με τη Nintendo - H Σαουδική Αραβία μείωσε τη συμμετοχή της, αντί να την αυξήσει
Το PIF μείωσε τη συμμετοχή του στον ιαπωνικό γίγαντα των βιντεοπαιχνιδιών στο 7,54% από 8,58% προηγουμένως
Το Δημόσιο Ταμείο Επενδύσεων (PIF) της Σαουδικής Αραβίας μείωσε τη συμμετοχή του στη Nintendo, μία ημέρα μετά τις αναφορές ότι υψηλόβαθμο στέλεχος του κρατικού επενδυτικού ταμείου-μαμούθ του βασιλείου δήλωσε ότι εξετάζει το ενδεχόμενο να αυξήσει τη συμμετοχή του.
Το PIF μείωσε τη συμμετοχή του στον ιαπωνικό γίγαντα των βιντεοπαιχνιδιών στο 7,54% από 8,58% προηγουμένως, σύμφωνα με ιαπωνική κανονιστική κατάθεση.
Ο πρίγκιπας Faisal bin Bandar bin Sultan al-Saud - αντιπρόεδρος της Savvy Games Group, της θυγατρικής του PIF που επικεντρώνεται στα παιχνίδια - ρωτήθηκε σχετικά με μια πιθανή αύξηση της συμμετοχής του στη Nintendo και σε άλλες ιαπωνικές εταιρείες τυχερών παιχνιδιών, ενώ συμμετείχε στο Tokyo Game Show στα τέλη Σεπτεμβρίου.
«Είναι πάντα μια πιθανότητα», δήλωσε τότε ο πρίγκιπας Faisal στο τοπικό πρακτορείο Kyodo News, ενώ πρόσθεσε ότι η συναίνεση των εταίρων του είναι υψίστης σημασίας, λέγοντας: «Είναι σημαντικό να συνεχίσουμε την επικοινωνία ώστε να φτάσουμε εκεί με τον σωστό τρόπο. Δεν θέλουμε να βιαστούμε σε τίποτα».
Τη Δευτέρα, οι μετοχές της Nintendo κατέγραψαν κέρδη 4,4%.

Επενδύσεις δισεκατομμυρίων

Η Σαουδική Αραβία τα τελευταία χρόνια έχει ρίξει δισεκατομμύρια δολάρια στον τομέα των τυχερών παιχνιδιών, τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό, με στόχο να γίνει κόμβος ηλεκτρονικών σπορ και τυχερών παιχνιδιών στο πλαίσιο του σχεδίου Vision 2030 του βασιλείου για τον εκσυγχρονισμό και τη διαφοροποίηση της Σαουδικής οικονομίας που εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το πετρέλαιο.
Ο Σαουδάραβας πρίγκιπας διάδοχος Mohammed Bin Salman είναι επίσης πρόεδρος της Savvy Games Group.
Η Nintendo παλεύει με την επιβράδυνση της αγοράς παιχνιδιών κονσόλας και με ένα γερασμένο προϊόν μέσω της ναυαρχίδας της, της υβριδικής κονσόλας Switch - του πιο επιτυχημένου σε πωλήσεις εργαλείου της, το οποίο πούλησε 143,4 εκατομμύρια μονάδες παγκοσμίως.
Στα επτά του χρόνια, έχει χάσει λίγη από τη λάμψη του, καθώς οι παίκτες αναζητούν πιο προηγμένα μηχανήματα από εταιρείες όπως η Microsoft και η Sony.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης