Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Interpol ανοίγει ξανά τους φακέλους για 46 ανεξιχνίαστες δολοφονίες - θανάτους γυναικών

Η Interpol ανοίγει ξανά τους φακέλους για 46 ανεξιχνίαστες δολοφονίες - θανάτους γυναικών
Η πρώτη φάση επιχείρησε να ρίξει φως στις ταυτότητες και στην τύχη 22 γυναικών, τα πτώματα των οποίων βρέθηκαν στη διάρκεια ετών
Η αστυνομία σε έξι ευρωπαϊκές χώρες σε συνεργασία με την Interpol ανοίγουν εκ νέου τον φάκελο με τις ανεξιχνίαστες δολοφονίες ή θανάτους 46 γυναικών κάτω από ύποπτες συνθήκες σε μια προσπάθεια να ταυτοποιηθούν τα λείψανά τους, ανακοίνωσε σήμερα ο αστυνομικός οργανισμός παγκόσμιας εμβέλειας.
"Θέλουμε να ... δώσουμε απαντήσεις στις οικογένειες και δικαιοσύνη για τα θύματα", ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο γενικός γραμματέας της Ιντερπόλ Γιούργκεν Στοκ.
Η πρωτοβουλία, με την κωδική ονομασία Operation Identify Me (Επιχείρηση Αναγνώρισέ Με) είναι ουσιαστικά η επέκταση πρωτοβουλίας του 2023 στην οποία συμμετείχαν το Βέλγιο, η Ολλανδία και η Γερμανία με την ένταξη, αυτή τη φορά, της Γαλλίας, της Ιταλίας και της Ισπανίας.
Η πρώτη φάση επιχείρησε να ρίξει φως στις ταυτότητες και στην τύχη 22 γυναικών, τα πτώματα των οποίων βρέθηκαν στη διάρκεια ετών.
Η προσπάθεια αυτή συγκέντρωσε 1.800 πληροφορίες από το κοινό. Έτσι κατέστη δυνατή, για παράδειγμα, η ταυτοποίηση μιας Βρετανίδας ονόματι Ρίτα Ρόμπερτς από ένα τατουάζ λουλούδι που έφερε το πτώμα της, 31 χρόνια αφότου αυτό βρέθηκε στο Βέλγιο.
Όπως είπε ο Στοκ, η βοήθεια του κοινού ήταν καθοριστική. "Δεν μπορούμε να το κάνουμε μόνοι μας", σχολίασε ο ίδιος.
Στη νέα έρευνα, που περιλαμβάνει 46 υποθέσεις, οι αστυνομικές δυνάμεις θα συνδυάσουν τις αναλυτικές με τις ιατροδικαστικές μεθόδους, όπως η εξέταση γενετικού υλικού και η αναδόμηση προσώπου.
Η Ιντερπόλ έχει δημοσιεύσει στην ιστοσελίδα της αποσπάσματα της αποκαλούμενης "μαύρης ειδοποίησης" (black notice) σχετικά με αυτές τις υποθέσεις αναζητώντας από το κοινό πληροφορίες για τις γυναίκες αυτές, τα πτώματα των οποίων βρίσκονται στα αζήτητα.
Αυτές μπορεί να είναι λεπτομέρειες για βιομετρικά δεδομένα μέχρι περιγραφή του σώματος ή του ρουχισμού του θύματος.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης