Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Βροχή οι καταγγελίες για τον τυφώνα Helene – Τα κονδύλια των καταστροφών… πήγαν υπέρ των μεταναστών

ΗΠΑ: Βροχή οι καταγγελίες για τον τυφώνα Helene – Τα κονδύλια των καταστροφών… πήγαν υπέρ των μεταναστών
Έντονη δυσαρέσκεια από όλο το πολιτικό φάσμα στις ΗΠΑ
Στον απόηχο της καταστροφής του τυφώνα Helene στις Ηνωμένες Πολιτείες αυτή την εβδομάδα, μια νέα καταιγίδα εμφανίστηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης… οι φήμες για το πώς χρησιμοποιήθηκαν τα κονδύλια για καταστροφές, ακόμη και ότι οι αξιωματούχοι ελέγχουν τον καιρό.
Τοπικοί και εθνικοί κυβερνητικοί αξιωματούχοι λένε ότι προσπαθούν να καταπολεμήσουν τις φήμες, συμπεριλαμβανομένης μιας που διαδόθηκε από τον Ρεπουμπλικανό υποψήφιο για την προεδρία Donald Trump.

Οι καταγγελίες

Μία από τις θεωρίες που έχουν φουντώσει στις ΗΠΑ είναι ότι η Helene ήταν μια κατασκευασμένη καταιγίδα για να επιτρέψει στις εταιρείες να εξορύξουν περιφερειακά κοιτάσματα λιθίου.
Άλλοι κατηγορούν τη διοίκηση του προέδρου Joe Biden ότι χρησιμοποιεί ομοσπονδιακά κονδύλια για καταστροφές για να βοηθήσει παράνομα μετανάστες στη χώρα ή προτείνουν ότι οι αξιωματούχοι εγκαταλείπουν σκόπιμα τα σώματα για την αποκατάσταση.
Το μέλος του Κογκρέσου Marjorie Taylor Greene δημοσίευσε μάλιστα στο X: "Ναι, μπορούν να ελέγξουν τον καιρό.
Είναι γελοίο για οποιονδήποτε να λέει ψέματα και να λέει ότι δεν μπορεί να γίνει."
Οι ισχυρισμοί αυτοί όμως έρχονται σε μια κομβική στιγμή για τις προσπάθειες διάσωσης και ανάκαμψης μετά την καταιγίδα, έναν από τους πιο θανατηφόρους τυφώνες των ΗΠΑ αυτόν τον αιώνα.
Η Helene χτύπησε στη Φλόριντα πριν από μια εβδομάδα και έχει σκοτώσει πάνω από 200 ανθρώπους και έχει καταστρέψει μισή ντουζίνα πολιτείες στις νοτιοανατολικές ΗΠΑ.
Και οι προεδρικές εκλογές μεταξύ του Trump και της αντιπροέδρου Kamala Harris απέχουν λίγο περισσότερο από έναν μήνα.

Ο διχασμός

Οι Ρεπουμπλικάνοι και οι Δημοκρατικοί λένε ότι οι ισχυρισμοί προκαλούν προβλήματα.
"Μόλις μίλησα με έναν γερουσιαστή που είχε 15 κλήσεις σήμερα γιατί δεν το σταματάμε ", είπε ο Kevin Corbin, Ρεπουμπλικανός στη Γερουσία της Βόρειας Καρολίνας, την πολιτεία δηλαδή που χτυπήθηκε περισσότερο.
«Πιθανότητα 98% να μην είναι αλήθεια και αν είναι πρόβλημα, κάποιος το γνωρίζει», έγραψε στο Facebook.
Αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου κατηγόρησαν ορισμένους Ρεπουμπλικανούς ηγέτες και συντηρητικά μέσα ενημέρωσης ότι σκόπιμα διακινούν φήμες για να διχάσουν τους Αμερικανούς με τρόπο που θα μπορούσε να βλάψει τις προσπάθειες ανακούφισης από καταστροφές.
«Η παραπληροφόρηση αυτού του είδους μπορεί να αποθαρρύνει τους ανθρώπους να αναζητήσουν κρίσιμη βοήθεια όταν τη χρειάζονται περισσότερο», ανέφερε ένα σημείωμα του Λευκού Οίκου.
«Είναι σημαντικό κάθε ηγέτης, ανεξάρτητα από τις πολιτικές του πεποιθήσεις, να σταματήσει να διαδίδει αυτό το δηλητήριο».

Οι καταγγελίες

Οι καταγγελίες όμως πέφτουν βροχή.
Μάλιστα, αναφέρθηκε ότι κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης αυτή την εβδομάδα ότι ο Biden και η Harris είχαν χρησιμοποιήσει ομοσπονδιακά κεφάλαια έκτακτης ανάγκης «σε ανθρώπους που δεν θα έπρεπε να βρίσκονται στη χώρα».
Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Διαχείρισης Έκτακτης Ανάγκης διαθέτει τα κεφάλαια για άμεση αντίδραση και προσπάθειες ανάκαμψης για την Helene, απάντησε μέσω και πάλι σημειώματος ο Λευκός Οίκος, και έχει παράσχει εκατομμύρια δολάρια σε ανακούφιση σε όσους αναρρώνουν.
Η FEMA μάλιστα δημιούργησε σελίδα με απαντήσεις σε μα προσπάθεια να περιορίσει τις καταγγελίες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης