Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Πραγματική ενίσχυση της θέσης» - Τι σημαίνουν ουσιαστικά οι αλλαγές στο ρωσικό πυρηνικό δόγμα - Απαντήσεις Lukashenko

«Πραγματική ενίσχυση της θέσης» - Τι σημαίνουν ουσιαστικά οι αλλαγές στο ρωσικό πυρηνικό δόγμα - Απαντήσεις Lukashenko
Σύμφωνα με τον Λευκορώσο ηγέτη, οι «κόκκινες γραμμές» για τη χρήση πυρηνικών όπλων παραμένουν οι ίδιες
Ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Alexander Lukashenko δήλωσε ότι οι αλλαγές στο πυρηνικό δόγμα της Ρωσικής Ομοσπονδίας δεν προσθέτουν κινδύνους για τη Λευκορωωσία...
«Έχουν εμφανιστεί νέοι κίνδυνοι για κάποιους άλλους, αυτό είναι σίγουρο, αλλά όχι για εμάς», είπε ο Λευκορώσος ηγέτης σε δημοσιογράφους στη Μόσχα.
Ο Alexander Lukashenko , αναφερόμενος στο ζήτημα της διαδικασίας λήψης απόφασης σε περίπτωση που είναι απαραίτητη η χρήση πυρηνικών όπλων, είπε:
«Ακόμα κι αν εμείς, όπως η Βόρεια Κορέα, κατασκευάσαμε και δημιουργήσαμε σχετικά όπλα, ποτέ οποιαδήποτε χώρα από μόνη της δεν θα τα χρησιμοποιούσε χωρίς να συμβουλευτεί τους συμμάχους της».
Σύμφωνα με τον ίδιο, αν προέκυπτε ξαφνικά το ερώτημα, το Μινσκ δεν θα διαβουλεύονταν απλώς, αλλά θα διαπραγματευόταν πολύ σοβαρά με τον Πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας για τη χρήση αυτών των όπλων.
«Η χρήση αυτών των όπλων είναι μια σοβαρή υπόθεση», τόνισε ο Alexander Lukashenko.
Σημειώνεται ότι ο Putin προειδοποίησε στις αρχές Σεπτεμβρίου ότι η χώρα του μπορεί να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα στην περίπτωση «μαζικής εξαπόλυσης» αεροπορικών επιθέσεων και πως κάθε επίθεση που εξαπολύεται από μια μη πυρηνική χώρα, η οποία ωστόσο στηρίζεται από μια πυρηνική δύναμη, μπορεί να θεωρηθεί κοινή επίθεση των δύο.
Η αλλαγή «θα πρέπει να θεωρηθεί συγκεκριμένο μήνυμα», δήλωσε τότε ο εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου, Peskov, ερωτηθείς από δημοσιογράφους.
«Είναι ένα μήνυμα που προειδοποιεί αυτές τις χώρες για τις επιπτώσεις μιας συμμετοχής σε μια επίθεση κατά της χώρας μας με διάφορα μέσα, όχι απαραίτητα πυρηνικά», πρόσθεσε.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης