Διεθνή

Αντιρωσική υστερία - H MI5 προειδοποιεί ότι η Μόσχα θέλει να προκαλέσει χάος στους δρόμους ΕΕ και Βρετανίας

Αντιρωσική υστερία - H MI5 προειδοποιεί ότι η Μόσχα θέλει να προκαλέσει χάος στους δρόμους ΕΕ και Βρετανίας
Η ΜΙ5 αποκάλυψε επίσης ότι ένας αυξανόμενος αριθμός παιδιών ερευνάται για τρομοκρατία στο Ηνωμένο Βασίλειο
Η Ρωσία προσπαθεί να δημιουργήσει «χάος» στους δρόμους του Ηνωμένου Βασιλείου και της ΕΕ, προειδοποίησε ο επικεφαλής της MI5.
Σε μια εκτενή ομιλία του, ο γενικός διευθυντής του οργανισμού Ken McCallum δήλωσε ότι η Βρετανία αντιμετωπίζει αυξημένη απειλή από «τα πρωτοπαλίκαρα του Putin» και «τη μια συνωμοσία μετά την άλλη» από το Ιράν.
Αποκάλυψε επίσης ότι ένας αυξανόμενος αριθμός παιδιών ερευνάται για τρομοκρατία στο Ηνωμένο Βασίλειο.
Αυτό συμβαίνει καθώς η ισλαμική τρομοκρατία επανεμφανίζεται επίσης, με τον κ. McCallum να λέει ότι «η τάση που με ανησυχεί περισσότερο [είναι] η επιδεινούμενη απειλή από την Αλ Κάιντα και ιδίως από το Ισλαμικό Κράτος».
Τον τελευταίο μήνα, πάνω από το ένα τρίτο των ερευνών της MI5 με ύψιστη προτεραιότητα είχαν διασυνδέσεις με οργανωμένες υπερπόντιες τρομοκρατικές ομάδες.
Ο κ. McCallum αποκάλυψε ότι, συνολικά, η MI5 και η αστυνομία έχουν αποτρέψει 43 τρομοκρατικές συνωμοσίες «τελικού σταδίου» από τον Μάρτιο του 2017.
Ανέφερε ότι ορισμένοι συνωμότες σχεδίαζαν μαζικές δολοφονίες με τη χρήση πυροβόλων όπλων και εκρηκτικών.

Χάος στους δρόμους της Βρετανίας

Περισσότεροι από 750 Ρώσοι διπλωμάτες έχουν απελαθεί από την Ευρώπη μετά την εισβολή στην Ουκρανία.
Ενώ αυτό έχει πλήξει τις ρωσικές υπηρεσίες πληροφοριών, ο McCallum δήλωσε ότι βρίσκονται σε μια «διαρκή αποστολή να δημιουργήσουν χάος στους βρετανικούς και ευρωπαϊκούς δρόμους» με «εμπρησμούς, σαμποτάζ και άλλα».
Μάλιστα, έστειλε ένα μήνυμα προς όσους σκέφτονται να αναλάβουν εργασία για εχθρικά κράτη, λέγοντας: «Εάν πάρετε χρήματα από το Ιράν, τη Ρωσία ή οποιοδήποτε άλλο κράτος για να εκτελέσετε παράνομες πράξεις στο Ηνωμένο Βασίλειο, θα σας επιτεθεί όλο το βάρος του μηχανισμού εθνικής ασφάλειας.
Είναι μια επιλογή για την οποία θα μετανιώσετε».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης