Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Συλλογή υπογραφών και κάλεσμα για αγώνα κατά των ανεμογεννητριών στη Ναυπακτία – Ξεσηκωμός για 142 νέα τέρατα σε βουνό και θάλασσα

Συλλογή υπογραφών και κάλεσμα για αγώνα κατά των ανεμογεννητριών στη Ναυπακτία – Ξεσηκωμός για 142 νέα τέρατα σε βουνό και θάλασσα

Συλλογή υπογραφών κατά των χερσαίων και πλωτών ανεμογεννητριών στην Ναυπακτία

Σχετικά Άρθρα
Στον δήμο Ναυπακτίας έχουν εγκατασταθεί τα τελευταία χρόνια και λειτουργούν 93 ανεμογεννήτριες, ενώ σχεδιάζεται να εγκατασταθούν 142 επιπλέον ανεμογεννήτριες, συν τις μονάδες αποθήκευσης με μπαταρίες (στοιχεία Γεωπληροφοριακού Χάρτη της ΡΑΑΕΥ, Σεπτέμβριος 2024).
Η διαβούλευση για τον Αιολικό Σταθμό στο όρος Ριγάνι στην θέση «Αγναντάκι-Περιστέρα» είναι η 3η κατά σειρά δημόσια διαβούλευση για ανεμογεννήτριες στην Ναυπακτία μέσα στο 2024.
Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά...
Το 1/3 του Πατραϊκού Κόλπου και σχεδόν όλο το παραλιακό μέτωπο του δήμου Ναυπακτίας σχεδιάζεται να καλυφθεί με παράκτια αιολικά!

Κάλεσμα κατοίκων και επιτροπών αγώνα

«Δεδομένου ότι κανείς (και πρωτίστως η τοπική κοινωνία) δεν θα έβαζε τα οικονομικά κέρδη τρίτων ή την «λύση του ενεργειακού ζητήματος» πάνω από την ίδια του την ζωή, καλούμε:
Τους δημότες Ναυπακτίας, τα τοπικά συμβούλια, τους συλλόγους της περιοχής, τους κατοίκους και τους φορείς της Αιτωλοακαρνανίας, της Φωκίδας και της Αχαΐας, τις περιβαλλοντικές οργανώσεις, όπως και κάθε ενδιαφερόμενο πολίτη από όλη την επικράτεια να ενημερωθούν-διαδώσουν προς πάσα κατεύθυνση την παρούσα είδηση και να δηλώσουν την εναντίωσή τους στα έργα αυτα, συμπληρώνοντας με μια απλή διαδικασία τα στοιχεία τους στην φόρμα που έχει αναρτηθεί στην αρχή της παρούσας δημοσίευσης: https://forms.gle/xWMuym9s5x7CkSzY9 (ΠΡΟΣΟΧΗ! Υπογράφουμε μόνο 1 φορά ο καθένας.
Μοιραζόμαστε με άλλα άτομα την φόρμα υπογραφών και το παρών δελτίο τύπου).
Τον Δήμο Ναυπακτίας και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας να λάβουν γνώση της ΜΠΕ και να γνωμοδοτήσουν-συμμετέχουν στην διαβούλευση με επαρκώς τεκμηριωμένες αρνητικές γνωμοδοτήσεις και να σταθούν έμπρακτα δίπλα στους αγωνιζόμενους κατοίκους της Ναυπακτίας.
Τις αρμόδιες υπηρεσίες να μελετήσουν πολύ σοβαρά τα αναγραφόμενα της υπόψη ΜΠΕ, να μην προσυπογράψουν την περαιτέρω καταστροφή της ευρύτερης περιοχής της Ναυπακτίας, καταθέτοντας τεκμηριωμένες αρνητικές γνωμοδοτήσεις και να μην γνωμοδοτούν θετικά, δίχως να διαβάζουν καν τις μελέτες!
Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελ/νήσου, Δυτ. Ελλάδας & Ιονίου ως αδειοδοτούσα αρχή, να λάβει πολύ σοβαρά υπόψη τις αρνητικές γνωμοδοτήσεις των υπηρεσιών και των πολιτών και να μην εγκρίνει την περαιτέρω υποβάθμιση - καταστροφή της ευρύτερης περιοχής της Ναυπακτίας-Πατραϊκού κόλπου και την υποβάθμιση της ζωής δεκάδων χιλιάδων κατοίκων σε Αιτωλοακαρνανία, Φωκίδα και της Αχαΐα», τονίζετια στην επίσημη ανακοίνωση των κατοίκων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης