Τελευταία Νέα
Διεθνή

Orban: Θα ανοίξουμε σαμπάνιες αν κερδίσει ο Trump τις εκλογές - Η Ουκρανία δεν μπορεί να κερδίσει τη Ρωσία

Orban: Θα ανοίξουμε σαμπάνιες αν κερδίσει ο Trump τις εκλογές - Η Ουκρανία δεν μπορεί να κερδίσει τη Ρωσία
Η ΕΕ πρέπει να προετοιμαστεί για την εκλογή του Ρεπουμπλικάνου
Σχετικά Άρθρα
Σαμπάνιες... θα ανοίξει αν ο Ρεπουμπλικανός Donald Trump κερδίσει τις κρίσιμες προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ (5 Νοεμβρίου 2024), σχολίασε με χιούμορ ο Ούγγρος πρωθυπουργός Viktor Orban.
«Τι θα κάνουμε; Θα ανοίξουμε πολλά μπουκάλια σαμπάνιας!», ανέφερε χαρακτηριστικά κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Στρασβούργο στο περιθώριο της ολομέλειας του Ευρωκοινοβουλίου στην οποία πρόκειται να μιλήσει αύριο 9/10.
Υπενθυμίζοντας ότι η Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ έχει προγραμματιστεί να διεξαχθεί στη Βουδαπέστη στις 7 Νοεμβρίου, δύο ημέρες μετά τις αμερικανικές εκλογές, ο κ. Orban εκτίμησε ότι αυτή θα είναι η ιδανική στιγμή για να εξετάσει η ΕΕ το πρόγραμμα του πρώην προέδρου και υποψηφίου.
Αναφερόμενος στην υπόσχεση του Donald Trump να τερματίσει τον πόλεμο στην Ουκρανία, ο Ούγγρος ηγέτης είπε ότι η ΕΕ πρέπει να προετοιμαστεί για την εκλογή του.
«Εμείς, οι Ευρωπαίοι, δεν θα έχουμε χρόνο για χάσιμο (...) Θα πρέπει να σκεφτούμε τα επόμενα βήματα το συντομότερο δυνατό», υπογράμμισε ο Ούγγρος πρωθυπουργός, ο οποίος επικρίνει τακτικά τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας και αντιτίθεται στην προοπτική ένταξης της Ουκρανίας στην ΕΕ.
Σημείωσε δε ότι η Ουκρανία δεν μπορεί να κερδίσει τον πόλεμο με τη Ρωσία στο πεδίο της μάχης και, ως αποτέλεσμα, απαιτείται διάλογος και μια κατάπαυση του πυρός για να σωθούν ζωές.
Σημειώνεται πως ο Viktor Orban -στις αρχές Ιουλίου, δεύτερη ημέρα της ουγγρικής προεδρίας της ΕΕ- ξεκίνησε ειρηνευτική αποστολή επισκεφτόμενος το Κίεβο, τη Μόσχα και το Πεκίνο, προκαλώντας την οργή Ευρωπαίων ηγετών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης