Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η ΕΕ αποσύρει την οικονομική στήριξη στη Γεωργία – «Το νομοσχέδιο προστασίας της οικογένειας μοιάζει με… ρωσική οπισθοδρόμηση»

Η ΕΕ αποσύρει την οικονομική στήριξη στη Γεωργία – «Το νομοσχέδιο προστασίας της οικογένειας μοιάζει με… ρωσική οπισθοδρόμηση»

Λένε ότι το κυβερνών κόμμα Γεωργιανό Όνειρο υιοθέτησε νομοσχέδια «εμπνευσμένα από τη Ρωσία»

Σχετικά Άρθρα
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποσύρει τη βοήθεια ύψους 121 εκατομμυρίων ευρώ για τη Γεωργία αφού η χώρα ψήφισε ορισμένους νόμους στους οποίους αντιτάχθηκε η ΕΕ.
Στις 8 Οκτωβρίου, η Γενική Διεύθυνση για την Πολιτική Γειτονίας και τις Διαπραγματεύσεις Διεύρυνσης της ΕΕ (DG NEAR), το τμήμα της Επιτροπής που χειρίζεται την άνοδο των νέων κρατών μελών στην ΕΕ, ανακοίνωσε ότι θα αποσύρει ευρωπαϊκά κονδύλια από το έθνος.
Την επόμενη μέρα, 9 Οκτωβρίου, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αναμένεται να εγκρίνει ένα μη δεσμευτικό ψήφισμα για τη Γεωργία, στο οποίο «εκφράζει τη λύπη του για το γεγονός ότι η Γεωργία, κάποτε υπέρμαχος της δημοκρατικής προόδου και των ευρωατλαντικών φιλοδοξιών, βρίσκεται σε μια δημοκρατική οπισθοδρόμηση σε ελεύθερη πτώση μια τόσο σημαντική περίοδο».
Το ψήφισμα ξεκίνησε από την ομάδα Liberal Renew.
Λένε ότι το κυβερνών κόμμα Γεωργιανό Όνειρο υιοθέτησε νομοσχέδια «εμπνευσμένα από τη Ρωσία», τα οποία περιορίζουν την ικανότητα της κοινωνίας των πολιτών και των οργανώσεων των μέσων ενημέρωσης να λειτουργούν ελεύθερα και περιορίζουν την ελευθερία της έκφρασης.
Σύμφωνα με την ΕΕ, η υιοθέτηση του νόμου για τις οικογενειακές αξίες και την προστασία των ανηλίκων, που επίσης ονομάστηκε νομοσχέδιο κατά της LGBTQ από τους αντιπάλους της, υποδηλώνει «μείωση των δικαιωμάτων» και «δημοκρατική οπισθοδρόμηση».
Αυτή είναι η ΕΕ που υπηρετεί η Ελλάδα…

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης