Τελευταία Νέα
Διεθνή

Zakharova: Ίδιοι με τους Ουκρανούς Μπαντεριστές είναι οι Βέλγοι αστυνομικοί που στραγγάλισαν τον Σλοβάκο Josef Hovanec

Zakharova: Ίδιοι με τους Ουκρανούς Μπαντεριστές είναι οι Βέλγοι αστυνομικοί που στραγγάλισαν τον Σλοβάκο Josef Hovanec
Το 2022, η Zakharova κατηγόρησε το υπουργείο Εξωτερικών της Σλοβακίας για αλληλεγγύη με τις «δυνάμεις Μπαντέρα» στην Ουκρανία
Οι Βέλγοι αστυνομικοί που στραγγάλισαν έναν Σλοβάκο πολίτη στη φυλακή μοιάζουν με τους Ουκρανούς Μπαντεριστές έγραψε στο κανάλι της στο Telegram, η επίσημη εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Maria Zakharova.
«Σκεφτείτε το. Έξι ένοπλοι αξιωματούχοι σε υπηρεσία, μερικοί εκ των οποίων μιμούνταν τον Hitler, στραγγάλισαν τον άνδρα και πέθανε. Αλλά δεν υπάρχουν ένοχοι», επεσήμανε.
Η ρωσίδα διπλωμάτης υπενθύμισε ένα περιστατικό που έλαβε χώρα τον Φεβρουάριο του 2018, όταν αρκετοί αστυνομικοί πρώτα χτύπησαν και στη συνέχεια στραγγάλισαν τον Σλοβάκο Josef Hovanec, ο οποίος κρατήθηκε στο αεροδρόμιο του Charleroi.
Οι αστυνομικοί κατεγράφησαν στην κάμερα να γελούν και να κάνουν ναζιστικούς χαιρετισμούς κατά τη διάρκεια του ξυλοδαρμού.
«Το ίδιο συμβαίνει και στην Ουκρανία: οι Μπαντεριστές, που χρησιμοποιούν δυτικά χρήματα για να μετενσαρκώσουν τα σύμβολα των συνεργατών του Hitler, σκοτώνουν όσους δεν θέλουν να αποχωριστούν μνήμες», κατέληξε η διπλωμάτης.
Το 2022, η Zakharova κατηγόρησε το υπουργείο Εξωτερικών της Σλοβακίας για αλληλεγγύη με τις «δυνάμεις Μπαντέρα» στην Ουκρανία. Έτσι σχολίασε την αντίδραση του ΥΠΕΞ μετά τη βεβήλωση του μνημείου του πολέμου των Σλάβων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης