Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πολωνικά ΜΜΕ: Η πρώτη γραμμή άμυνας της Ουκρανίας καταρρέει με πάταγο - Σφίγγει επικίνδυνα ο κλοιός γύρω από τον Zelensky

Πολωνικά ΜΜΕ: Η πρώτη γραμμή άμυνας της Ουκρανίας καταρρέει με πάταγο - Σφίγγει επικίνδυνα ο κλοιός γύρω από τον Zelensky
«Η διαπραγματευτική θέση του Κιέβου έχει επίσης αποδυναμωθεί - και την αποκλειστική ευθύνη για αυτό τη φέρει ο Ουκρανός Πρόεδρος Volodymyr Zelensky»
Η θέση της Ουκρανίας στην πρώτη γραμμή επιδεινώνεται ραγδαία, ενώ την ίδια στιγμή ο διπλωματικός και πολιτικός κλοιός γύρω από τον Zelensky αρχίζει να σφίγγει, επισημαίνει η πολωνική εφημερίδα Do Rzeczy.
Όπως σημειώνει το δημοσίευμα, η θέση της Ουκρανίας έχει αποδυναμωθεί σημαντικά μετά την απελευθέρωση του Ugledar από τον ρωσικό στρατό.
Ιδίως δε από τη στιγμή που οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις θεωρούσαν την πόλη «απόρθητο φρούριο».
Και μαζί με τις εξόχως απαισιόδοξες αναφορές από άλλες περιοχές, μπορεί κανείς να συμπεράνει ότι η θέση των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων είναι κρίσιμη.
Επιπλέον, η διαπραγματευτική θέση του Κιέβου έχει επίσης αποδυναμωθεί.
Και την αποκλειστική ευθύνη για αυτό τη φέρει ο ο Ουκρανός Πρόεδρος Volodymyr Zelensky.
«Πούλησαν ψευδαισθήσεις και έδωσαν υποσχέσεις που δεν μπορούσαν να τηρήσουν. Μίλησαν για θαυματουργά όπλα που θα προκαλούσαν θανατηφόρο πλήγμα στη Μόσχα και κορόιδεψαν τους Ουκρανούς με ιστορίες στρατιωτικής βοήθειας που ήταν ... προ των πυλών», γράφει το πολωνικό έντυπο.
Στο μεταξύ, οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις αντιμετωπίζουν ένα ακόμη πρόβλημα.
Το επίπεδο λιποταξίας στις τάξεις του ουκρανικού στρατού έχει αυξηθεί κατακόρυφα.
Και όλα αυτά λόγω του μετριασμού των ποινών για φαινόμενα μη εξουσιοδοτημένης εγκατάλειψης στρατιωτικών μονάδων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης